• Kur meklēt padomu meža īpašniekiem?

    Praktiski padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tree puzzle
    Foto: Flickr.com
    Tree puzzle
    Ir vairāki varianti, kur un kā atrast uzticamu palīgu, ja radies kāds jautājums par mežu.
    1. Vietējie meža nozares speciālisti. Pavaicā par viņiem sava īpašuma kaimiņiem vai arī radiem, draugiem un paziņām vietējā pagastā, novadā!
    2. Reģionālās meža īpašnieku apvienības. Tā ir nevalstiskās organizācijas, kas darbojas konkrētā reģionā. Lai saņemtu organizācijas speciālistu padomus vai pakalpojumus, nav obligāti jābūt apvienības biedram. Katra biedrība ir ar zināmu specializāciju – viena vairāk organizē pakalpojumus, cita konsultē, izglīto. Reģionālo apvienību kontaktus var atrast Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMIB) mājaslapas www.mezaipasnieki.lv sadaļā Kooperācija.
    3. Meža konsultāciju pakalpojumu centrs. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra struktūrvienība, kuras uzdevumos ietilpst gan konsultācijas un izglītošana, gan mežsaimniecisko pakalpojumu organizēšana. Kontakti: www.mkpc.llkc.lv.
    4. Mežsaimniecisko pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības jeb kooperatīvi. Meža nozares uzņēmums, par kura pilntiesīgu dalībnieku var kļūt ikviens meža īpašnieks, kas piesakās par kooperatīva biedru. Dalība kooperatīvā neliedz īpašniekam turpināt saimniekot mežā pašam, turklāt viņš var jebkurā brīdī no kooperatīva izstāties. Dalību kooperatīvā būtu lietderīgi apsvērt tiem, kas nevēlas no reizes uz reizi saņemt tikai atsevišķus pakalpojumus, bet saskata jēgu meža apsaimniekošanai ilgtermiņā. Šobrīd par visaktīvākajām tiek uzskatītas divas MPKS, kas piesaista biedrus visā Latvijā: Mežsaimnieks (www.mezsaimnieks.lv) un L.V.mežs (www.lvmezs.lv). Vairāk informācijas mājaslapā www.mezaipasnieki.lv.
    5. Meža nozares komercfirmas. Tās ir meža nozares SIA, gan lielākas, gan mazākas, kas piedāvā meža īpašniekiem ilgtermiņa līgumattiecības meža apsaimniekošanā. Arī tas ir viens no variantiem. Pirms izvēlēties, ieteicams gan rūpīgi izpētīt konkrētās firmas vēsturi un reputāciju, gan salīdzināt vismaz divu firmu piedāvātos sadarbības līgumus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē