• Šobrīd lietus dēļ Latvijas dārzos ekstrēmi augsts ābeļu kraupja infekcijas risks

    Dārzs
    Ziņu aģentūra LETA
    28. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lietaino laika apstākļu dēļ Latvijas dārzos pastāv ekstrēmi augsts ābeļu kraupja infekcijas risks, liecina informācija Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) mājaslapā.

    VAAD vērš augļkopju uzmanību Latvijas Lauksaimniecības universitātes Augu Aizsardzības zinātniskā institūta brīdinājumam par ābeļu kraupja askusporu izlidošanas gaitu.

    Saskaņā ar prognozēm, bagātīgie nokrišņi šajā nedēļā palielina ābeļu kraupja infekcijas risku ābeļdārzos. Prognoze rāda, ka visos novados, kur uzstādītas meteoroloģiskās stacijas, ir ekstrēmi augsts infekcijas risks. Limbažu un Kocēnu novados augsts infekcijas risks tika sasniegts jau 26. maijā, Bauskas, Viesītes, Tukuma, Rēzeknes, Beverīnas, Saldus un Viļakas novados infekcijas riska vērtība ir augsta, sākot no 27. maija pēcpusdienas.

    VAAD atgādina, ka papildus informāciju par ābeļu kraupja bioloģiju un ierobežošanas pasākumiem var atrast VAAD kaitīgo organismu datu bāzē, kā arī sēkleņkoku (ābeļu un bumbieru) integrētās augu aizsardzības kultūrspecifiskajās vadlīnijās.

    VAAD nodrošina valsts fitosanitāro drošību, veicot efektīvus uzraudzības pasākumus, lai valsti pasargātu no bīstamām augu slimībām un kaitēkļiem, un nodrošina augu un augu produktu eksportu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē