• Žurnāls IEVA sarīko draudzeņu braucienu Princese uz zirņa

    Labsajūta
    Dana Sinkeviča
    Dana Sinkeviča
    14. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Saulaina 2. oktobra diena. Draudzenes. Vīramātes un vedeklas. Kolēģes no viena burbuļa. Daži jau atrasti prinči (pārējie atstāti mājās). Dažas mazās princeses. Kopā 59 ekipāžas. Prieks. Azarts. Konkurence. Emocijas. IEVAS draudzeņu brauciens pēc prieka Princese uz zirņa finišējis!

     

    Starts. 2. oktobris

    Starts un finišs Viršu Baložu benzīntankā. Orientēšanās apvidus – Zemgales pilis un būdiņas, paķerot klāt gabaliņu Tukuma apkaimes. 7 stundas kontrolpunktu atrašanai, pēc tam par katru nokavēto minūti – soda punkts.

    Ar gūgli nesanāks

    Pasākuma vadītājs un zirņu jeb uzdevumu autors Pauls Timrots: «Šī drīzāk ir tāda kā erudīcijas spēle ar pārvietošanos, kā analoga spēle digitālā laikmetā. Kontrolpunkti ir saistīti ar vēsturi un kultūru, maz no tām var atrast gūglē. Un arī ar cilvēkiem jāparunājas.»

    Vai atšķir bedri no kalna?

    Zirņu meklēšana nav nekāda avene, bija arī jāmāk orientēties apvidū pēc ceļojumu un orientēšanās kluba Silva izveidotās kartes un jāatrod trīs koki. Punktu skaits, ja atrasti visi trīs objekti, iespaidīgs – veseli 90! Iespējams, tas palīdzēja pirmās un otrās vietas ieguvējām, kas prata atšķirt bedres no kalniem un visus dāsnos kokus atrada.

    Kam nav galvā, tam ir riepās. Vai otrādi

    Ir divas brauciena stratēģijas: vienas ātri lec mašīnās, citas – rūpīgi plāno maršrutu. Pieredze rāda, ka pareizi izštukots maršruts visīsākajā laikā dod labāko rezultātu. Jo vispār jau šis nebija nekāds Parīze–Dakara autorallijs.

    Vietas, kur atgriezties 

    Tas, ko IEVA noklausījās no savām lasītājām, rallija dalībniecēm, – ka uzdevumos iekļautas daudzas neredzētas, skaistas un interesantas vietas, kurās būtu vērts atgriezties. Tāds papildu bonuss braucienam.

    Nevis zirņi, bet ogas

    Skaidrs, ka nākamgad jārīko arī kostīmu konkurss. Pagaidām ekipāžai Odziņas un vēl vairākām krāšņām komandām – veicināšanas balvas.

    Lēnāk brauksi, vairāk zirņu savāksi

    Laukos autobusa pieturas ir ļoti romantiska vieta – te sākas visi ceļojumi. Dažās no tām IEVA bija atstājusi arī savas princešu zīmes – jo vērīgāk brauci, jo vairāk punktu varēji savākt, tās atrodot un nobildējot. Viena pietura – 2 punkti.

    Burvji un karaļi

    Pats Latvijas gals, muiža, kurā 19. gadsimta sākumā dzīvojis kāds Francijas karalis, un vēl viena muiža, kur esot viesojies sicīliešu burvis un mags grāfs Kaliostro, un vēl jānoskaidro, cik rāda muižas pulkstenis, – check!

    Skaistums ir tevī

    Par tautas folkloru kļuvušajam teicienam ir zināms pamats, jo tas, ko ēdam, arī palīdz izskatīties kā princesēm vai arī… nu, kaut kā citādi. Tādēļ vitamīni ādai, matiem un nagiem Perfectil uzņēmās šefību par vienu no kontrolpunktiem Jaunmoku pilī, sagādājot dāvanas un uzdevumu, kas lika dalībniecēm nobildēties pie vertikālas ziedu sienas tā, lai attēlā izskatītos, ka atrodies horizontālā stāvoklī. Ja tā vari – 40 punkti.

    Spogulīt, spogulīt

    Uzdevums: «Šī muiža atrodas vistuvāk latviešu vienīgā prinča Sprīdīša dzimtajām vietām. Šajā muižā dzīvo ļoti daudz kaķu. Jūsu uzdevums šajā vietā atrast visskaistāko spoguli un nobildēties tā, lai nepārprotami būtu skaidrs, ka esi princese!»

    Ja tiki galā, 40 punktu. Ādas skaistuma mājas My Skin smukās princeses Laura un Sintija, dāvanas un lielas atlaides myskin.lv internetveikalā gaidīja skaistajā Abgunstes muižā.

    Princesēm tas noderētu!

    Šī pils ir tikai 100 gadu jaunāka par Rīgu. Tajā jāatrod Baltā istaba un no gultas pēļa jāpaņem kāds priekšmets, kura viduslaikos nebija, bet princesēm būtu ļoti noderējis.

    Ja domā, ka tā ir Jaunpils un Skyn prezervatīvi, 40 punkti būtu tavējie!

    Prinču medības

    Zemgalē ir varen daudz upju – ej nu visas atceries un saskaiti, bet tās, kuras pa ceļam gadīsies, katra nofotografēta dos 2 punktus. Savukārt Dobeles novadā ir 4 mājas ar nosaukumu Prinči. Par katru atrastu māju – 10 punktu. Pie mājas, izvairoties no saimnieku baidīšanas, bija jānofotografējas. Ar šo prinču meklēšanu lielākajai daļai gan pārāk labi neveicās…

    Īstas emocijas 

    «Mēs jutām, ka esam tuvu!» 2. vietas ieguvējas – ekipāža LaLaLa Un Sol.

    Tafts no 1960. gada

    Komanda ar lieliskiem mazsālītiem gurķīšiem un tērpiem – Oh, my GAAD: Gundega, Anita, Anita, Daiga – četras draudzenes no dzimšanas un drusku vēlākiem laikiem. Par saviem kostīmiem, kas šūti no 1960. (!) gada tafta, viņas ieguva specbalvu. Bet tā, kas uz foto brīdi pa vidu iespraukusies bez tafta, – IEVAS redaktore Dana.

    Uzvarētājas

    499 punkti. 17. ekipāža: (no kreisās) Annija Reinfelde, Brigita Reinfelde, Zane Rozenbaha-Vangale un Iveta Borkovska. Spēks, protams, ir princešu kroņos, bet ne tikai. «ZIBA’s komandai palīdzēja komandas saliedētība, pareiza darbību stratēģija un iedzimtas zināšanas par Zemgales skaistākajām vietām,» saka brauciena iniciatore, IEVAS katra numura pircēja un lasītāja Brigita. Tieši viņa saorganizējusi kompānijā savu vedeklu un draudzenes. Bet ar dzimtajām vietām vien tomēr nav pieticis, lai, piemēram, pie Zaļenieku muižas sameklētu ēku ar gadskaitli 1860. «Mēs satikām un parunājāmies ar kādu kundzīti, kas, šķiet, pati tajā ēkā pat bija strādājusi, un viņa parādīja vajadzīgo vietu,» stāsta Brigita. Kā jau teikts – visu gūglē neatradīsi.

    2. vieta – 39. ekipāža, 451 punkts.

    3. vieta – 58. ekipāža, 427 punkti.

    Starp citu, bija arī veicināšanas balva par pēdējo vietu – 153 punktiem. Ar kaut ko vienmēr ir jāsāk!

    Paldies visām princesēm! Tiekamies žurnālā!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē