• Zolitūdes traģēdijas lietā katrai bojā gājušo ģimenei izmaksāts 100 000 eiro materiālais atbalsts

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    24. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Mazumtirgotājs Maxima Latvija šovasar veicis noslēdzošo maksājumu Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo ģimenēm, kopumā samaksājot deviņus miljonus eiro, aģentūru LETA informēja kompānijas Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris. Zolitūdes traģēdijā

    Viņš sacīja, ka 2016.gadā biedrība Zolitūde 21.11., cietušo pārstāvji un Maxima Latvija vienojās par materiālā atbalsts nodrošināšanu katrai bojā gājušo ģimenei 100 000 eiro apmērā. Atbalsts tika sniegts arī bojā gājušo tuviniekiem, cietušajiem, kas guva fiziskus miesas bojājumus, bērniem, kas traģēdijā zaudēja vecākus, kā arī morāli cietušajiem.

    Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notika traģēdija – sabrūkot lielveikalam Maxima, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secināja, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

    Prokuratūra apsūdzības par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā sabruka ēkas daļa, kas izraisīja smagas sekas, izvirzījusi piecām personām – ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam, veikala projekta būvekspertīzes veicējam Andrim Gulbim, būvuzraugam Mārtiņam Draudiņam, arhitektam Andrim Kalinkam un uzņēmuma Re&Re būvdarbu vadītājam Staņislavam Kumpiņam. Prokuratūra apsūdzības minētajām personām uzrādījusi arī par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

    Savukārt trīs Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem – Jānim Balodim, Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas ekspertei Marikai Treijai un būvinspekcijas priekšnieka vietniecei Aijai Meļņikovai – izvirzītas apsūdzības par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kas izraisījusi smagas sekas. Būvvaldē patlaban vairs nestrādā Balodis un Treija. Apsūdzēta ir arī Maxima darbiniece Inna Šuvajeva.

    Zolitūdes traģēdijas krimināllietas nākamā tiesas sēde paredzēta trešdien, 25.septembrī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē