• Kā pareizi sagatavot dāvanu sūtīšanai?

    Svētki
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Viens no veidiem, kā tomēr iepriecināt draugu Ziemassvētkos, varētu būt šo dāvanu nosūtīt. Taču kas jāņem vērā, gatavojot dāvanu, iespējams, tālam ceļam?

    Iepakojums

    Atkarībā no sūtījuma lieluma un satura jāizvēlas piemērotākais iepakojums. Visbiežāk tā ir kartona vai plastmasas kaste vai polietilēna maiss.

    Ja sūtījuma saturs ir neplīstošs, pietiks ar maisu, kas cieši aizvērts, vai plānāka materiāla kasti. Trauslākiem sūtījumiem nepieciešama kartona kaste ar vairākiem slāņiem.

    Iepakojums ir pilnībā jāaizlīmē. Tam ieteicams izmantot izturīgu līmlenti, pārsienot to vismaz trīs slāņos augšā, apakšā un no sāniem, lai tā nevarētu atvērties vaļā.

    Drošības slānis

    Vieglākais veids, kā trauslu preci pasargāt sūtīšanas laikā, ir ietinot to burbuļplēvē. To iespējams iegādāties saimniecības preču veikalos un tā nav īpaši dārga. Tajā var ietīt stikla, keramikas vai cita plīstoša materiāla izstrādājumus. Ja sūtījumā ir vairākas plīstošas lietas, tad tās ieteicams ietīt atsevišķi, lai ceļa laikā nekas nesaskartos un nerastos bojājumi.

    Risku paredzēšana

    Ja sūtiet priekšmetus, kas satur šķidrumu, tos nepieciešams ielikt plastmasas maisiņā un tad kastē. Svarīgs ir arī priekšmeta novietojums. Tas jānovieto kastē uz augšu. Arī mazus nieciņus drošāk ievietot papildus mazākā maisiņā. Savukārt apģērbu var sūtīt maisos, taču ir būtiski tos nepārpildīt, lai tie nesaplīstu.

    Tāpat jāpievērš uzmanība maisa kvalitātei – tam ir jābūt izturīgam, lai saskarē ar citiem sūtījumiem tas nesabojātos.

    Gadījumā, ja šaubies, vai ir izdevies novērst visus potenciālos riskus sūtījuma drošai piegādei, kurjeri piedāvā iespēju par papildu samaksu paku apstrādāt manuāli, neizmantojot konveijeru sūtījuma šķirošanai.

    Bez tukšumiem!

    Svarīgi, lai sūtāmajā kastē nebūtu tukšumu un priekšmeti nevarētu kustēties tās iekšienē. Tam var izmantot papīru, avīzes, burbuļplēvi, audumu. Trauslus priekšmetus vēlams novietot kastes centrā, apkārt apliekot kastes pildījumam paredzēto materiālu.

    Precīza pavadlapa

    Pēdējais un vissvarīgākais solis ir pareiza pavadlapas noformēšana, lai sūtījums veiksmīgi nonāktu pie saņēmēja. Sūtījuma pavadlapai ir jābūt kārtīgi uzlīmētai uz iepakojuma, lai to varētu salasīt.

    Ja sūtīšanai tiek izmantota kaste, kas jau reiz ir izmantota, jāpārliecinās, vai ir aizklāta ar iepriekšējo sūtījumu saistītā informācija – vecie svītrkodi un adreses. Ja tiek sūtīts šķidrums vai cita prece, kam būtiski neatrasties kājām gaisā, pavadlapu ieteicams līmēt kastes augšpusē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē