• VIDEO. Diskusija: Sānsoļi attiecībās – pieņemami vai amorāli?

    Attiecības
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Būt laulībā un paralēli būt attiecībās ar mīļāko – sabiedrība šādu attiecību modeli nosoda, bet tas jau nenozīmē, ka tāds nepastāv. Cik viegli ir būt kopā ar mīļāko un cik izplatīta ir neuzticība? TV3 sarunu raidījumā «Zilonis studijā» notika diskusija par sānsoļiem, kurā piedalījās žurnāla «Santa» galvenā redaktore Iveta Troalika.

    Pie raidījuma vadītāja Oskara Lepera studijā viesojās arī motobraucējs Aivars Freimanis jeb Frīdis, kurš nenosoda neuzticīgos, privātdetektīve Olga Zeļika, kuras ikdienas darbs ir pierādīt partneru neuzticību, un pāru attiecību speciāliste un geštaltterapeite Kristīne Kreile.

    2017. gadā tika veikta aptauja, kurā atklājās, ka vairāk nekā puse jeb 66% respondentu atzina, ka ir bijuši upuri sava partnera sānsoļiem, savukārt 46% respondentu godīgi atzina, ka ir krāpuši savu partneri. Kā atzīst privātdetektīve, pie viņas pēc palīdzības vēršas gan sievietes, gan vīrieši, kuriem ir aizdomas, ka otra pusīte viņus krāpj. Taču no personīgās pieredzes viņa secina, ka sievietēm šī intuīcija ir labāka, tātad, biežāk arī apstiprinās krāpšanas fakts.

    Seksologs Artūrs Vāvere raidījumam intervijā atklāj, ka runājot par sānsoļiem, var izdalīt gan fizisku, gan emocionālu krāpšanu. «Pēdējos gados ir vērojama tāda tendence, ka pastāv arī digitāli-virtuālā krāpšana. Iemesli tam ir dažādi, bet pamatā ir problēmas attiecībās – emocionālā kontakta zudums, nesaskaņas seksuālajā dzīvē, rutīna attiecībās.»

    Kā raidījumā atklāja žurnāla «Santa» redaktore Iveta Troalika, bieži vien stāsti, ko viņi saņem no saviem lasītājiem, pat tuvu nestāv līdzās tiem stāstiem, ko redzam Holivudas filmās. Arī interviju laikā cilvēki reizēm aizmirst, ka uz galda stāv mikrofons, tāpēc bieži vien pastāsta vairāk, kā būtu gribējuši. «Lielākoties stāstīt vēlas tie, kas ir tikuši krāpti. Viņi vēlas izstāstīt, kā bija patiesībā, kāpēc tā notika un bieži vien pateikt, ka tāpat ir labāki par tiem, ar kuru tika krāpti,» atzīst Iveta.

    Par šiem un citiem sabiedrībā aktuāliem tematiem vairāk uzzini sarunu raidījumā “Zilonis studijā”, kas skatāms kanālā TV3 no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 17.00.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē