• VIDEO: Tapis īpašs muzikālais veltījums Latvijas dzimšanas dienai – Ritmaņu dziesma Es mīlu Latviju

    Latvijas dzimšanas diena
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Brigita un Andris Ritmaņi
    Foto: Publicitātes foto
    Brigita un Andris Ritmaņi
    Īpašu sveicienu par godu Latvijas valsts 102. dzimšanas dienai, ko svinēsim 18. novembrī, sarūpējuši Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs, dziedātāja un aktrise Zane Dombrovska un mūziķis Raimonds Macats, ierakstot Brigitas un Andra Ritmaņu dziesmu Es mīlu Latviju.

    Mārcis Maņjakovs stāsta, ka pirmoreiz Brigitas un Andra dziesmu dzirdējis, pirms daudziem gadiem viesojoties Amerikā, kur viņš piedalījās mūzikla Brīnumputns iestudējumā un satika Brigitas ģimeni.

    «Toreiz dziesmu Es mīlu Latviju bija iedziedājušas Brigitas meitas un Artūrs Rūsis. Klausījos šo dziesmu, un, skumstot pēc Latvijas, bieži arī pats to dziedāju. Turklāt Andra Ritmaņa sarakstītie dziesmas vārdi mani uzrunāja tik ļoti, ka tieši tos izvēlējos nolasīt svinīgajā koncertā, kuru mūsu teātris rīkoja 2018. gada 18 .novembrī, kad svinējām Latvijas valsts simtgadi,» stāsta aktieris.

    Savukārt šoruden, kad vīrusa dēļ notiek daudz mazāk kultūras pasākumu un ir zināms, ka 18.novembrī netiks rīkoti nekādi plaši Latvijas valsts dzimšanas dienas pasākumi, Zane un Mārcis nolēma, ka būtu labi šo dziesmu ierakstīt vēlreiz un šoreiz to veltīt tieši Latvijas dzimšanas dienai, jo, «šis ir īpašais mīlestības vēstījums. Varbūt tieši mīlestība var izārstēt pasauli šajā laikā, kad visi cīnās un grūstās, paši īsti nesaprotot, kāpēc to dara.»  Tā tapa mūziķa Raimonda Macata aranžētās dziesmas ieraksts, kuru Zane un Mārcis nu piedāvā klausītājiem.

    Savukārt dziesmas mūzikas autore Brigita Ritmane, uzzinot par tapušo ierakstu, saka paldies māksliniekiem un novēl: «Mīļie latvieši, sūtu jums sveicienu no Kalifornijas! Mūs visus vieno mīlestība uz Latviju, un to vislabāk, manuprāt, izsaka manas un tēta kopīgi uzrakstītās dziesmas pēdējās rindiņas: «Lai gaisma vienmēr tumsu aizdzīt spētu, un mēs ikviens šai zemē zelta graudus sētu!»»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē