• Veselības ministrs parakstījis rīkojumu par pedagogu vakcināciju pret Covid-19

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veselības ministrs Daniels Pavļuts parakstījis rīkojumu, kas paredz pirmdien, 12. aprīlī, pret Covid-19 sākt vakcinēt pirmsskolu, speciālās un vispārējās izglītības iestāžu pedagogus un darbiniekus, kas strādā klātienē, mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja ministrs.

    Saskaņā ar ceturtdienas valdības sēdē demonstrēto Veselības ministrijas prezentāciju, pārējo pedagogu un izglītības iestāžu darbinieku vakcinācija pret Covid-19 varētu sākties no 3.maija.

    Vienlaikus Pavļuts aicina pedagogus pieteikties vakcinācijai pa tālruni 8989 vai manavakcina.lv.

    Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija sūta Nacionālajam veselības dienestam informāciju, kas iekļauj sarakstu ar visām personām, kas atbilst prioritārai grupai. Kā tiek atzīmēts prezentācijā, saraksti neapliecina vēlmi vakcinēties – tikai atbilstību prioritārai grupai.

    Plānots, ka vakcinācijai pieteikušies izglītības iestādes darbinieki saņems īsziņas un e-pastus par plānoto vakcināciju. Kolektīvu pieteikšanās savukārt tikšot sākta aprīļa otrajā pusē līdz ar ViVaT vakcinēšanās sistēmas ieviešanu. Paredzēts, ka izglītības iestādes veidos sarakstu ar vismaz 25 personām, kas ir izteikušas vēlmi vakcinēties, un vienosies ar vakcinētāju par kolektīva vakcināciju kādā no ārstniecības iestādēm vai liela mēroga centriem, vai par izbraukuma vakcināciju izglītības iestādes telpās.

    Jau ziņots, ka, analizējot pedagogu gatavību vakcinēties un salīdzinot datus janvāra sākumā un martā, secināts, ka Latvijā 83% aptaujāto skolu un pirmsskolu pieaudzis to pedagogu skaits, kuri ir gatavi vakcinēties, liecina Neatkarīgās izglītības biedrības apkopotie dati.

    Biedrība norādīja, ka ir virkne skolu, kurās vakcinēties gatavo skolotāju skaits ir divkāršojies un trīskāršojies.

    Vakcinācijai pret Covid-19 pieteikušies apmēram 14 000 pedagogu un skolu darbinieku, , kuri atbilst ceturtajai prioritārajai grupai, piektdien seminārā par pedagogu vakcināciju stāstīja Veselības ministrijas Vakcinācijas procesa koordinācijas speciāliste Dita Čudare.

    Ceturtajai grupai pieder pirmsskolas un speciālās izglītības iestādes, 1.-6.klases pedagogi un skolu darbinieki, kuri ir ciešā saskarē ar bērniem. Tāpat prioritārā grupa papildināta ar pedagogiem, kuri atsāk mācību rīkošanu klātienē. 

    Čudare skaidroja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbosies ar Nacionālo veselības dienestu (NVD), nosūtot apkopoto pedagogu sarakstu, kuri atbilst vakcinēšanas prioritārai grupai. Speciāliste uzsvēra, ka šos sarakstus salīdzinās ar «manavakcina.lv» un 8989 sistēmā esošajiem pieteikumiem. Kā viņa skaidroja, IZM saraksti apliecina atbilstību prioritārai grupai, bet ne gatavību, līdz ar to saraksti tiks salīdzināti. 

    Pēc tam katrs pedagogs un skolas darbinieks saņems īsziņu vai e-pastu par iespēju vakcinēties un tad norisināsies vakcinācijas process.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē