• Veselības ministre Līga Meņģelsone: Man tiešām jāatvainojas mammai

    Intervijas
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    18. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Līga Meņģelsone
    Foto: Liene Pētersone
    Līga Meņģelsone
    Mēs ar Līgu esam pazīstamas – šovasar pavadījām kopīgu nedēļu Zasā Pasaules latviešu ģimeņu «3 × 3» saietā. Visi, kuri tur sastapušies – jauns vai vecs, kalps vai ķēniņš –, cits citu mūžīgi mūžam uzrunā ar tu. Vēlā piektdienas pēcpusdienā satiekamies Veselības ministrijā – apskaujamies, sabučojamies un runājamies. Laika ir maz – Līga runā ātri, bet es tikpat ātri klausos.

    – Man interesē – kas notika, kāpēc tu neesi ārste?
    – Tātad. Ļoti mērķtiecīgi gāju uz savu sapni. Katru sestdienu speciāli braucu papildus mācīties ķīmiju, man bija pilna grāmatiņa ar prakses punktiem, biju ieguvusi jaunākās medicīnas māsas kvalifikāciju slimnieku kopšanā – ar izcilību uzrakstīju noslēguma darbu par akūtu pneimoniju, balstoties profesora Lazovska tēzēs. Ar savu dokumentu paciņu nostājos uz Medicīnas akadēmijas sliekšņa, skatījos cauri stikla durvīm un tālumā redzēju galdus, kur jāatdod dokumenti. Man bija 18 gadi, un uzsāku dialogu pati ar sevi. Jautāju: «Līga, tu taču gribi būt izcila ārste?» Atbilde bija – jā. Tad teicu: «Bet izcilai ārstei ir jāziedo sevi visu. Vai tu to varēsi?»

    Mans jaunības maksimālisms teica – nē, nevarēšu!

    Te nu sveiciens visiem vecākiem – pieskatiet savus bērnus, kuriem ir tikai balts vai melns! Mans ārsta ideāls bija tik augsts, ka nevarēju iedomāties nekādu vidusceļu, man sev nebija nekādu atlaižu, tāpēc apgriezos uz papēža un aizgāju.

    – Pilnīgs ārprāts!
    – Traki, traki, traki. Mamma ar mani gadu runāja negribīgi un nespēja pieņemt, ka es – tik ilgi gājusi uz mērķi, tik daudz ieguldījusi – pasaku nē. Man tiešām jāatvainojas mammai. Jo lielāki aug mani abi puikas, jo vairāk viņu saprotu. Ja manējie tā izdarītu, es arī būtu šokā.

    – Vai jaunības sajūta bija pareiza – tu tiešām nebūtu spējusi būt izcila ārste?
    – Es būtu darījusi visu iespējamo, lai būtu izcila ārste! 

    Visu interviju lasi Santa+ vai žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    • Kā rīkoties, ja saslimsti, bet ģimenes ārsts nav pieejams
    • «Vienmēr vajag vienu ledlauzi, kas iet pa priekšu, bet šim trakajam vajadzīga pārliecība, ka viņš nav viens.» Intervija ar veselības ministri Līgu Meņģelsoni
    • Par palīdzību Ukrainai, cilvēku atsaucību un dzīves prioritātēm – saruna ar biedrības Tavi draugi vadītāju Ulvi Noviku
    • No konditores par intīmās kosmētikas ražotāju. Turpinām stāstu sēriju par sievietēm, kas atstājušas iepriekšējo nodarbošanos, lai apgūtu ko jaunu 
    • JRT aktieris Gerds Lapoška: «Tādai teātra bohēmai man vienkārši nav laika, nevaru baigi aizrauties ar dzīves svinēšanu.»
    • Atkal modē plikādas mēteļi un jakas! Kādu izvēlēties un ar ko kopā valkāt
    • Iepazīsties: māksliniece un Jūras spēku bocmane Ildze Balcere, kas krustdūrienā izšuvusi Volodimira Zelenska portretu 
    • Ventspils zāļu sievas Līgas Reiteres ceļojums uz eksotisko Panamu
    Ieva nr03/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē