• Vēl vairākās izglītības iestādēs Latvijā ieviesti Covid-19 ierobežojumi

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vairākās Latvijas izglītības iestādēs – bērnudārzos un skolās – ieviesti Covid-19 ierobežojumi, ieskaitot karantīnu.

    Ņemot vērā jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu, karantīna noteikta vēl vienai Olaines 2. vidusskolas klasei un trim pedagogiem, aģentūra LETA uzzināja Olaines novada pašvaldībā.

    Olaines 2. vidusskola aizvadītās nedēļas nogalē saņēma informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), ka konstatēts Covid-19 saslimšanas gadījums vienam skolas audzēknim. Viņš uz saslimšanas konstatēšanas brīdi skolu neapmeklēja. Pēc SPKC norādījumiem kā kontaktpersonas karantīnā nosūtīta viena klase, kurā mācās saslimušais audzēknis, un trīs pedagogi.

    Pašvaldībā uzsvēra, ka šis gadījums nav saistīts ar iepriekš karantīnā nosūtītām klasēm. Mācības šai klasei, tāpat kā iepriekšējos gadījumos, notiks attālināti.

    Olaines 2.vidusskola turpina darbu, pārējām klasēm, kuras neatrodas karantīnā, mācības notiek klātienē.

    Līdz svētdienai Olaines novadā bija zināms par 39 aktīviem Covid-19 saslimšanas gadījumiem. Covid-19 gadījumi atklāti gan Olaines 1., gan 2. vidusskolā, un karantīna abās iestādēs līdz šim bija noteikta vairākām klasēm.

    Olaines 1. vidusskolas administrācija inficēšanās riska mazināšanai ir pieņēmusi lēmumu uz laiku pāriet uz B mācību procesa īstenošanas modeli jeb jaukto modeli, kas paredz daļēji attālinātas mācības.

    No pirmdienas Covid-19 uzliesmojuma dēļ Kuldīgā uz attālinātajām mācībām pāries visas klases Viduskurzemes pamatskolā-attīstības centrā, aģentūrai LETA pastāstīja Kuldīgas pilsētas pašvaldības pārstāve Kristīne Duļbinska.

    Savukārt pirmsskolas izglītības iestādē Bitīte divām grupām noteikta karantīna, jo saslimusi viena skolotāja.

    Sestdien Kuldīgā reģistrēti seši jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopā inficēto skaitam pašvaldības teritorijā sasniedzot 91.

    Kuldīgā pašizolācijā ir viena Kuldīgas Centra vidusskolas klase, visi Kuldīgas 2.vidusskolas skolēni un skolotāji un četras klases V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolā.

    Pa vienai grupai karantīnā ir pirmsskolas izglītības iestādēs Cīrulītis un Ābelīte.

    Covid-19 dēļ Talsos slēgta viena bērnudārza Ķipars grupiņa un attālinātās mācības noteiktas vairāku ģimnāzijas klašu audzēkņiem, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

    Svētdien Talsu novada pašvaldība saņēmusi informāciju no kādas ģimenes par pozitīviem Covid-19 analīžu rezultātiem. Šīs ģimenes bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi Ķipars un Talsu Valsts ģimnāzijas pamatskolas posmu.

    Talsos jau augustā tika izveidota komisija, kas koordinē un kontrolē piesardzības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatīšanās novēršanai un mazināšanai izglītības iestādēs. Komisija, izvērtējot saņemto informāciju, pieņēmusi lēmumu no 5.oktobra uz divām nedēļām slēgt vienu Ķipars grupiņu un trīs dienas noteikt attālināto mācību procesu Talsu Valsts ģimnāzijas 7. līdz 12. klašu audzēkņiem, līdz tiks saņemta oficiāla informācija no Slimību profilakses un kontroles centra.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē