• Vai var prasīt lielākus uzturlīdzekļus bērniem?

    Sabiedrība
    Aiva Alksne
    12. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šķiroties tika noslēgta vienošanās par uzturlīdzekļu apjomu bērniem, bet bērni sāk iet skolā un izdevumu ir vairāk. Bijušais vīrs saka: kā vienojāmies, tā arī maksāšu. Vai iespējams pieprasīt vairāk? Konsultē zvērināta advokāte Dana Rone.

    Sievietei ir jāsniedz tiesā prasības pieteikums par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu. Klāt jāpievieno esošās vienošanās kopija, bērnu dzimšanas apliecību kopijas, VSAA izziņa par sievietes ienākumiem par kādiem diviem pēdējiem gadiem, pierādījumi par viņai piederošajiem īpašumiem un maksimāli visi pierādījumi par to, ka dzīve kļuvusi dārgāka un faktiskie izdevumi pieauguši. Par šo prasības pieteikumu valsts nodeva nav jāmaksā.

    Ir jāpierāda, kas tieši ir mainījies kopš brīža, kad parakstīta vienošanās, līdz brīdim, kad prasība celta tiesā. Advokāts varētu palīdzēt izskaidrot, kādus vēl pierādījumus vajag iesniegt.

    Tomēr vienlaikus jāsaprot, ka gadījumā, ja bērnu tēvs pelna minimālo algu, viņam nekas nepieder un viņš nespēj nopelnīt vairāk, tad tiesa no tāda cilvēka vairāk par minimālajiem uzturlīdzekļiem nepiedzīs. Tāpēc tiesā maksimāli jāpierāda, ka tēvs ir patiešām spējīgs nopelnīt vairāk un samaksāt vairāk bērnu labā.

    Noteikti tiesā jālūdz pieņemt pagaidu lēmumu – to pieņem jau viena mēneša laikā, kā arī jālūdz spriedumā noteikt, ka tas stājas spēkā nekavējoties.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē