• Vai var noslēgt nākotnes līgumu ar krematoriju?

    Aktuāli
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vai ir iespēja, dzīvai esot, noslēgt līgumu ar krematoriju? Kas tādā gadījumā būtu jādara? Un vēl viens jautājums. Mums, vecajai paaudzei, nav īsti skaidrs, kas jāzina cilvēkiem, nākot uz bērēm krematorijā? Savulaik, ejot uz bērēm kapos, zināja, ka jāņem vainags vai štrauss, bet kādas puķes nest uz krematoriju? Vai tiešām jānāk tukšām rokām? Kur paliek pavadītāju atnestās puķes: tās izmet vai sadedzina kopā ar nelaiķi? 

    Pašlaik vairāki apbedīšanas biroji, tostarp krematorijas, piedāvā iedzīvotajiem iespēju noslēgt nākotnes līgumu par apbedīšanas pakalpojumiem. Šādi piedāvājumi nav retums un kaut kas jauns nedz Latvijā, nedz pasaulē.

    Parasti apbedītājs izstrādā piedāvājumu ar pakalpojumu aprakstu un piedāvā apmaksāt visu summu uzreiz vai iemaksāt tikai daļu no tās, piemēram, desmit procentus. Galvenā priekšrocība šādiem priekšapmaksas apbedīšanas pakalpojumiem bieži vien ir cenu fiksācija ar samazinātu jeb atlaides cenu, kā arī skaidrība, kas ir atbildīgs par apglabāšanas jautājumiem.

    Vairāk uzzināt par apbedīšanas pakalpojumu priekšapmaksas līgumiem var pie izvēlētā apbedīšanas pakalpojuma sniedzēja, visvienkāršāk ir sazināties pa tālruni vai klātienē.

    Un nu – par ziedu nešanu nelaiķim uz krematoriju. Uz jebkuru atvadu vietu jānāk atvadīties un izrādīt pēdējo godu aizgājējam, un arī ziedi ir atvadu simbols. Par to, vai un kādus ziedus vai vainagus nest, vislabāk pajautāt piederīgajiem.

    Parasti pavadītāju atnestās puķes tiek kremētas kopā ar aizgājēju, savukārt vainagi pēc ceremonijas beigām atdoti atpakaļ piederīgajiem, lai tos varētu uzlikt uz kapiem. Ja tuviniekiem nav, kur šos vainagus likt, tos var atstāt arī krematorijā, kura pēc tam parūpēsies par to tālāko likteni. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē