• Vai Našķoties Zane vērs vaļā sava pirmā restorāna durvis?

    Intervijas
    Ilze Anna Vītola
    19. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zane Grēviņa
    Foto: No personiskā arhīva
    Zane Grēviņa
    Viņa ir kulinārijas blogere, un abas viņas grāmatas gadiem turas visvairāk pārdoto grāmatu topu augšgalā. Arī influencere, kurai «Instagram» vietnē seko vairāk nekā 60 tūkstoši cilvēku, padarot viņu par vienu no ietekmīgākajām influencerēm Latvijā. Zane Grēviņa. Nupat iznākusi viņas trešā kulinārijas grāmata «Vienkārši našķoties». Tā uzrakstīta Zanei nebūt ne vienkāršā laikā.

    – Kāpēc nav Zanes restorāna?
    – Nē! Man patīk gatavot, bet savu dzīvi esmu sakārtojusi tā, lai neviens cits nevarētu noteikt: tikos jābūt tur, tur un tur. Ja negribu gatavot vai ja ir nogurums vai besis, tad negatavoju un mēs pasūtām ēdienu uz mājām. Jo brīdī, kad iekāp tādā ritenī, tev katru dienu jāperformē par simts procentiem – tieši tāds ir restorānu bizness. Es neredzu to kā lietu, kas spēj sagādāt man tik svarīgo rotaļīgo prieku par dzīvi. Un tas ir ārkārtīgi iztukšojoši, cilvēkam jābūt fiziski un mentāli noturīgam.

    Lūk, tā ir cīņa! Cīņa, kuru es neizvēlos.

    – Sievietes meklē receptes, gatavo, bet daudzas vienlaikus arī ir nemitīgā cīņā ar savu svaru. Tu visos dzīves posmos esi bijusi veselīgās attiecībās ar ēdienu?
    – Esmu domājusi par to citu cilvēku kontekstā: našķoties – tas nozīmē garšīgi paēst, bet tas nenozīmē vienam apēst visu kūku, bet gan nobaudīt gabaliņu un pārējo sadalīt ar draugiem. Ir jābūt līdzsvaram. 

    Vai našķoties vajag katrā ēdienreizē? Mazliet var. Un vajag. Protams, zinu, ka šī tēma aktualizējas arvien vairāk, bet tas nav stāsts par mani. Bieži saņemu jautājumu: Zane, kā tu uzturi sevi formā? Tur pat nav Sveiki, labdien!, ir tikai šis jautājums. Un es vienmēr smejos: apaļš arī ir forma. Mana attieksme pret ēdienu savā dzīvē ir – es neaizliedzu sev ēst. Esmu domājusi: pamēģināšu mēnesi bez cukura. Bet jau pirmajās dienās sapratu: cukura neēšana – tas nav stāsts par mani.

    Iedodiet man garšīgu magoņbulku, un es rullēju kā ieeļļots motors!

    Bet neēdu magoņbulkas trīsreiz dienā. Izbaudu, novērtēju, neaizliedzu un esmu laimīga par to, ka varu našķoties. Bet jaukākais jau ir tas, ka kādam es varbūt esmu resna pēc skata, bet citam – tieva. Tas ir tik subjektīvi. 

    – Klausos tevī, un man liekas – tu neesi cilvēks, kurš kaut ko darīs tikai tāpēc, ka pārējiem tas ir aktuāli un citi tā dara. 
    – Neesmu perfekcioniste. Perfekcio­nisms ir kā mūsdienu jaunais standarts, uz ko daudzi grib tiekties, labais tonis. Bet man viss ir ok. Es esmu ok cilvēks. Un saprotu, ka cilvēkiem gadās. Man gadās, tev gadās, Jānim gadās. Visiem gadās.

    Visu interviju lasi portālā Santa+ vai žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    • «Esam gājuši no krīzes uz krīzi, un tas padara dzīvi interesantu, darbs neapnīk, katra diena ir citāda.» Intervija ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču
    • Aktuāli: vai šosezon gaidāma īpaši neganta gripa?
    • Pavārgrāmatu autore un kulinārijas blogere Zane Grēviņa: «Man viss ir ok. Es esmu ok cilvēks.»
    • Vāciete Johanna par dzīvi kopienā Latvijas laukos
    • Modeles un TV raidījumu vadītājas Māras Slejas stila noslēpumi 
    • Joga metru virs zemes. Ko īsti piedāvā gaisa joga?
    • Seksa roboti – vai tiešam tie nākotnē aizstās cilvēkus?
    • Kā iesācējai tikt pie ziedošas peoniju dobes? Rīkoties jāsāk jau tūlīt!
    • Kurus seriālus šoruden vērts skatīties – IEVAS izlase
    Ieva nr42

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē