• Uz laiku slēdz divu apskates objektus - Cenas tīreļa purva taku un Bumbu kalna skatu torni

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    22. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Elina Lieltīruma, flickr.com/elinatabaka
    Uz laiku slēgta Cenas tīreļa purva taka un Bumbu kalna skatu tornis, jo šajos objektos nav iespējams nodrošināt vienvirziena kustību. Lēmums pieņemts, ņemot vērā valdības noteiktos ierobežojumus Covid-10 epidēmijas ierobežošanai, lai maksimāli samazinātu kontaktus starp cilvēkiem.

    Cenas tīreļa purva taka ir īpaši aizsargājama teritorija – dabas liegums. Tā atrodas aptuveni 30 km attālumā no Rīgas centra, Mārupes un Babītes pagastā. Savukārt Bumbu kalns ir 16 metrus augsts paugurs Bolderājas kāpās, Kleistu mežā. Kalnā atrodas Valsts meža dienesta meža ugunsnovērošanas tornis, kas pieejams apmeklētājiem kā skatu tornis. Izvērtējot drūzmēšanās riskus un epidemioloģisko noteikumu ievērošanu, Rīgas meži uz laiku slēdz šos objektus. 

    Rīgas meži aicina pastaigāties kādā no citiem uzņēmuma apsaimniekotajiem mežiem, kas 60 000 ha platībā atrodas 50 km rādiusā ap Rīgu. Digitālā kartē www.mdps.rigasmezi.lv iespējams redzēt mežu teritorijas ar stigām un takām.

    Ar pastaigu laikā uzņemtajām bildēm un video pastaigās pa Rīgas mežiem uzņēmums aicina dalīties sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #ejmeza. Foto, video un ierakstu autoriem uzņēmums no visām iesūtītajām publikācijām ar datorprogrammas palīdzību izlozēs un dāvinās kādu no Rīgas ekotūrisma ceļvežiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē