• Unikāls skaņdarbs — Lidostas Rīga simfonija saņem Global Creativity Award

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Lidostas Rīga un reklāmas aģentūras TBWA\Latvija radītais projekts RIX simfonija ieguvis prestižo Global Creativity Award balvu, kas tika pasniegta Starptautiskās Sabiedrisko attiecību asociācijas (International Public Relations Assotiation, IPRA) nozares izcilības konkursa IPRA Golden World Awards 2019 ietvaros. RIX simfonija ir ar mākslīgā intelekta palīdzību radīts unikāls skaņdarbs, kas tapis, lidostā fiksētās kustības pārvēršot noteiktās nošu skaņās.

    IPRA Golden World Awards ir ikgadējs komunikācijas nozares izcilības konkurss, kurā 37 dažādās kategorijās tiek apbalvoti pasaules labākie projekti un to īstenotāji. Šā gada konkursā lidostas simfonija ieguva ne tikai balvu par radošumu, bet arī triumfēja Ceļojumu un tūrisma kategorijā.

    IPRA Golden World Awards 2019 apbalvošanas pasākums, kas norisinājās Armēnijā, pulcēja komunikācijas nozares profesionāļus un ekspertus no pieciem kontinentiem, kļūstot par pasaules sabiedrisko attiecību talantu, radošuma un inovāciju svētkiem. Esmu ļoti priecīga, ka lidostas “Rīga” simfonija saņēma mūsu īpašo balvu par radošumu, kā novērtējumu par to, kā sabiedrisko attiecību speciālisti veiksmīgi izmanto mākslīgo intelektu stāstu radīšanā,” norāda IPRA prezidente Svetlana Stavreva.

    “Lidostas “Rīga” izaugsmes pamatā vienmēr ir bijusi gatavība izvirzīt lielus mērķus un nebaidīties no izaicinājumiem. Ir lieliski apzināties, ka Latvijas un lidostas “Rīga” vārdu pasaulē spējam nest, ne tikai pateicoties biznesa un attīstības sasniegumiem, bet arī ar pasaulē pirmo lidostas radīto simfoniju. Lidostas atpazīstamības veicināšana ir ļoti svarīga, jo tas mums dod iespēju būt pamanītiem, dibināt jaunas attiecības gan ar aviokompānijām, gan citiem biznesa partneriem, attīstot galamērķu tīklu un paplašinot pasažieriem piedāvāto pakalpojumu klāstu,” atzīst lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

    “Atmiņā paliekošākie radošie darbi ir patiesi, cilvēcīgi un vienkārši savā izpildījumā. Tā kā galvenais uzdevums bija cilvēkiem viegli uztveramā un saprotamā veidā parādīt lidostas komplicēto pusi, tad visa sākums bija nonākt pie vienas patiesas atziņas, kas tālāk kalpotu par pamatu radošajai idejai un stāstam. Atklājām, ka lidostai ir viena būtiska kopīga iezīme ar mūziku – abu pamatā ir nevainojama lietu harmonija,” skaidro radošās aģentūra

    TBWA\Latvija valdes loceklis Oskars Lakšēvics. “Rezultātā ar īpaši šim projektam pielāgotu satiksmes mērīšanas mākslīgo intelektu tika fiksētas neskaitāmas dažādu lidostas infrastruktūras objektu un cilvēku darbības. Katram objektam tika nodefinēts savs mūzikas instruments, katrai tā kustībai – savs nošu skanējums. Rezultātā mākslīgais intelekts fiksēja un modelēja virkni dažādu melodiju. Komponistam atlika vien melodijas savirknēt loģiskā skaņdarbā. Tā radās pirmā pasaulē lidostas simfonija.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē