• Ugunsgrēkā hostelī Rīgas centrā gājuši bojā astoņi cilvēki; ēka jau iepriekš bijusi aizdomīga

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Ziņu aģentūra LETA
    28. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Šorīt ugunsgrēkā Rīgas centrā gājuši bojā astoņi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

    Naktī plkst. 04.43 ugunsdzēsēji glābēji devās uz kādu daudzstāvu māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ēkas sestajā stāvā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēkas sestais stāvs 100m2 un jumts 150m2 platībā. Ugunsgrēkā izglābti deviņi cilvēki, kas bija cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) mediķiem. 24 cilvēki no ēkas tika evakuēti. Veicot dzēšanas darbus, ēkā atrasti astoņi bojāgājuši cilvēki. Plkst. 08.03 ugunsgrēks tika lokalizēts.

    Rīgas mērs Mārtiņš Staķis sociālajos tīklos vēsta, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas ugunsgrēks izcēlies hosteļa telpās un vairums iesaistīto ir ārzemnieki. Savukārt ēka esot valsts īpašums. Pēc publiski pieejamās informācijas, tajā atrodas hostelis Japanese Style Centrum. Kopumā namā atrodas vairāku uzņēmumu telpas.

    Rīgas mērs vēlāk norādījis, ka hostelis šajā ēkā ierīkots nelikumīgi. «Informācija no Pašvaldības policijas un Būvvaldes par viņu veiktajām darbībām attiecībā uz nelikumīgo Merķeļa ielas hosteli: visas likumā paredzētas darbības (apsekošanas, sodi, liegumi) veikti laikā un visa nepieciešamā informācija nodota Valsts policijai un VID,» tviterī ierakstījis Staķis.

    Merķeļa ielā 8 degušais objekts jau iepriekš bijis policijas redzeslokā saistībā ar apreibinošu vielu lietošanu, turklāt vēl šogad februārī telpās nav ielaisti ugunsdzēsēji pārbaudes veikšanai, aģentūrai LETA pastāstīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

    Ministra rīcībā esošā informācija liecina, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas vēl šogad februārī ieradās objektā, lai veiktu ugunsdrošības normu pārbaudi, taču amatpersonas netika ielaistas. Toreiz par notikušo tika sākts administratīvais process.

    Tāpat šo objektu diezgan regulāri apmeklējusi policija, jo tajā uzturējušās personas, kuras lietojušas alkoholu un narkotikas.

    Par ugunsgrēku uzsākts kriminālprocess.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē