• Ugunsgrēkā dārza mājā Jūrmalā bojā gājuši trīs cilvēki

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Shutterstock
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja pilnā 30m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

    Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 70 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

    Vakar plkst. 22.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Plkst. 01.37 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros Valsts policija.

    Šogad ugunsgrēkos gājuši bojā jau 47 cilvēki. VUGD pieredze liecina, ka ugunsgrēki, kuros gājuši bojā cilvēki, ir saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni, neuzmanību vai pārgalvību. Kā iespējamos ugunsnelaimju izcelšanās iemeslus var minēt neuzmanīgu smēķēšanu, apkures ierīču nepareizu ekspluatāciju, uz ieslēgtas vai iekurinātas plīts bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu un ugunsdrošības pārkāpumus izmantojot atklātu uguni.

    Aizvadītajā diennaktī dzēsts 21 kūlas ugunsgrēks, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Jelgavā, kur sausā zāle dega 7,3 hektāru platībā. Kūlas ugunsgrēku dedzināšanas rezultātā vakar dega arī divi šķūņi, dārza māja un neapsaimniekota ēka. Šogad Latvijā kopumā dzēsti jau 311 kūlas ugunsgrēki.

    Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega neapsaimniekota ēka, dārza mājas, balkona grīda, ielas apgaismes lampa, malka, piededzis ēdiens, divos gadījumos vieglās automašīnas, trīs gadījumos atkritumi konteineros, četros gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.  

    Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē