• TV personība Elīna Fīrmane atklāj, kā atjaunot līdzsvaru savā enerģijas sistēmā

    Labsajūta
    Aiva Alksne
    4. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elīna Fīrmane
    Foto: Agneta Jonele
    Elīna Fīrmane
    Vienkāršas lietas, kas Elīnai Fīrmanei palīdz dzīvot priecīgāk un justies labāk.
    • Dzīvot caur pateicības prizmu

    Pateicībā par iespēju piedzīvot šo dienu, būt šeit. Nemitīgi sev atgādināt par to, kas man dots, un neko neuztvert kā pašsaprotamu. Ar iejūtību ieklausīties tajā, kas tieši man konkrētajā brīdī ir nepieciešams, bez ekspektācijām un lieka spiediena. Man patīk, kā angliski saka Do the best you can in the season you are in. Latviski to varētu tulkot: dari labāko, ko vari atbilstoši savai situācijai un apstākļiem.

    • Ķermeņa pašmasāža ar siltu eļļu (ājurvēdā Abyanga)

    Īpaši gada aukstajā periodā tā mani sasilda, samīļo, sazemē un uzlādē, turklāt āda kļūst samtaina un maiga. Kad viss ķermenis ir bagātīgi ieeļļots, eju siltā dušā vai vannā. Man patīk šo rituālu veikt no rīta. Masāžai var izmantot kādu bāzes eļļu, piemēram, mandeļu vai sezama, ja ir vēlme, to var papildināt ar dažiem pilieniem ēteriskās eļļas.

    • Aukstuma peldes

    2020. gadā nolēmu pievienoties rūdīšanās kustībai, peldoties aukstā ūdenī. To darīju līdz decembra sākumam. Tad jutu, ka vairs neizdodas tik labi kontrolēt elpu, jo ķermenis bija noguris, tam vairāk par aukstuma peldēm tobrīd vajadzēja labu miegu un vitamīnus.

    Nu jūtu, ka esmu atguvusi spēkus, lai atkal izaicinātu sevi ar aukstuma peldēm.

    Patīkamais, kas motivē, ir atbrīvojošā, lidojumam līdzīgā sajūta, ko piedzīvoju pēc peldes. Peldam abi ar vīru – forši kopā pavadām laiku, atbalstām viens otru, rūdoties kopā.

    • Fiziska izkustēšanās

    Deja, pastaigas mežā, treniņi – jebkas, kas liek asinīm kustēties straujāk, ražo laimes hormonus un ļauj labāk sajust savu ķermeni. Kaut vai izdejošanās aktīvas un priecīgas mūzikas pavadījumā – tas ir vienkāršākais enerģijas vairošanas veids. Man ļoti patīk aktrises Sandras Bulokas teiktais: pirms ej ārā no mājas, noteikti mazliet jāpadejo, jo tas pilnībā maina veidu, kā tu izej pasaulē.

    • Punktēšanas meditācija

    Apvienojot Austrumu un Rietumu zināšanas un prakses, ir izveidota sistēma, ko var dēvēt par psiholoģisko akupresūru. Ar pirkstu pieskārieniem konkrētiem enerģijas punktiem uz ķermeņa cilvēks pats var atjaunot līdzsvaru savā enerģijas sistēmā, būtiski samazināt trauksmes un stresa līmeni. Izmantoju mobilo lietotni Tapping solution, kurā ir punktēšanas meditācijas par dažādām tēmām – lai mazinātu sāpes, bailes, nedrošību, lai iegūtu vairāk enerģijas, izjustu lielāku prieku, labāk gulētu u.c.

    • Jaunas zināšanas

    Jaunu zināšanu un prasmju apgūšana, izmantojot internetu, man rada tādu neizsakāmi patīkamu iekšēju kņudoņu, turklāt tas ir labs prāta un maņu treniņš. Ļoti iedvesmojoši būt to autoru lekcijās, kuru grāmatas es lasu, kas mani iedvesmo un kurus klātienē es visdrīzāk nesatiktu. Bet tikpat labi var mācīties, teiksim, jaunas valodas vai gleznošanu – jebko, kas liek sarosīties šūnām (arī pelēkajām).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē