• Tikai ceturtā daļa darbinieku grib atgriezties pie pirmspandēmijas darba metodēm

    Karjera un bizness
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Covid-19 pandēmija ieviesusi ievērojamas pārmaiņas uzņēmumu pieejā darbam, un šīs izmaiņas, izrādās, darbiniekiem tik ļoti iet pie sirds, ka lielākā daļa nevēlas atgriezties pie pirmspandēmijas metodēm, liecina pētījums.

    Starptautiskā pētījumā, kas aptvēra 8000 dažādu nozaru mazo un vidējo uzņēmumu darbinieku, konstatēts, ka gandrīz trīs ceturtdaļas darbinieku (71%) vēlas pārskatīt darba metodes, kas pastāvēja pirms Covid-19. Tagad darbinieki visā pasaulē nevis atgriežas pie ierastās kārtības, bet veido uzņēmējdarbības nākotni ar saviem noteikumiem, vai nu pavadot vairāk laika ar tuviniekiem (39 %), taupot naudu (37 %) vai strādājot attāli (26 %).

    Uzņēmumu vadītājiem, kas pēkšņi saskārās ar pārsvarā attālu darbaspēku, tagad ir ātri jāpielāgojas, lai saglabātu drošību un elastību, savukārt darbinieki izmanto šo pārmaiņu laiku par iespēju pārvērtēt vakardienas prioritātes un izplānot rītdienu saistībā ar to, kas viņiem patiešām ir svarīgi. Un, darba un mājas dzīvei pārveidojoties, tieši darbinieki tagad uzskata sevi par stāvokļa noteicējiem.

    Atbrīvojoties no iepriekš stingrās darba kārtības važām, darbinieki pārskata turpmāko standarta darbu, rosinot elastīgāku, pretimnākošāku un humānāku darba kultūru.

    Uz priekšu gandrīz divas piektdaļas darbinieku (36%) vēlas atteikties no 9.00–17.00 darba struktūras. Līdzīgs daudzums (28%) ir gatavs tikt vaļā no stacionārā rakstāmgalda birojā, un aptuveni trešdaļa (30%) grib darīt galu piecu dienu darba nedēļai.

    Turklāt pētījums parādīja, ka gandrīz trešdaļa (26%) darbinieku uzskata tāldarbu par trešo lieliskāko ieguvumu jaunā koronavīrusa blakusparādību vidū pēc laika pavadīšanas kopā ar ģimeni (39%) un naudas ietaupījuma (37%). Patiesībā lielākā daļa ieguvumu ir saistīta ar jaunu personības bagātināšanas iespēju izmantošanu ārpus darba, jo darba un privātās dzīves līdzsvara panākšana kļūst vēl svarīgāka.

    Tomēr, tā kā darbinieki turpina izmantot progresīvākas un elastīgākas darba metodes, ir izšķirīgi svarīgi, lai uzņēmumi paplašinātu un pielāgotu sniegto atbalstu. Ņemot vērā, ka trešdaļa (32 %) darbaspēka, kad strādā attāli, aktīvi cenšas iegūt lielāku savas organizācijas tehnoloģisko atbalstu, nekad iepriekš nav bijusi lielāka nepieciešamība sagādāt rīkus un tehnoloģijas, lai nodrošinātu lietotāju produktivitāti, sakarus un drošību.

    „Mēs piedzīvojam izšķirīgus laikus, un tas ir ļoti aizraujoši. Skaidrs, ka šī pandēmija ir paātrinājusi digitālo pārveidi un darba un mājas dzīves saplūšanu. Tagad mēs redzam, kā darbinieki izmanto tehnoloģijas, lai veidotu jaunu nākotni, un aktīvi uzņemas iniciatīvu, īstenojot pārmaiņas, lai panāktu lielāku brīvību un elastību. Uzņēmumiem tagad ir uzdevums pielāgot un pārveidot moderno darba vietu par kaut ko produktīvāku, ilgtspējīgāku un elastīgāku," saka Kaspersky vadītājs Baltijas valstīs Andis Šteinmanis.

    Lai palīdzētu organizācijām saglabāt elastīgā darbaspēka drošību, Kaspersky iesaka ievērot šos padomus.

    • Dot darbiniekiem iespēju būt kiberzinīgākiem. Neatkarīgi no tā, vai darbs norit mājās vai kafejnīcā, tāldarbs rosina pilnīgi jaunu pavērsienu darbinieku uzvedībā un domāšanā.
    • Veikt galvenos datu aizsardzības pasākumus, lai pasargātu uzņēmuma datus un ierīces, tostarp ieslēgt aizsardzību ar paroli, šifrēt darba ierīces un nodrošināt datu dublēšanu.
    • Panākt drošību birojā un ārpus tā. Izmantojot risinājumus, darbinieku drošības nodrošināšana pie rakstāmgalda vai ceļā neatkarīgi no lietotās ierīces tagad ir vienkāršāka nekā jebkad agrāk.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē