• Staķis sola meklēt risinājumus apkures pieslēgšanai visiem rīdziniekiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    7. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rīgas domes jaunveidojamās koalīcijas Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) sola meklēt risinājumus samilzušajai problēmai ar parādiem par apkuri un apkures pieslēgšanu.

    Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā Staķis atzina, ka patlaban nevar piedāvāt redzējumu, kā šo problēmu atrisināt. Tādēļ jaunā koalīcija esot aicinājusi uz tikšanos Rīgas pilsētas domes pašreizējo pagaidu vadību.

    Staķis uzskata, ka šī situācija ir Saskaņas un Gods kalpot Rīgai koalīcijas desmit gadu valdīšanas sekas – Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) netiek galā ar uzdevumiem, ar kuriem tiek galā privātie apsaimniekotāji. Tie ir kļūdainie lēmumi, kuru rezultātā tika pazaudēta nauda bankā, un citi, bet tagad to plānots risināt uz iedzīvotāju rēķina, norādīja Staķis.

    Viņaprāt, mūsdienās ir gan rīki, gan veidi, kā cīnīties ar parādniekiem, un tas bijis jādara aktīvi un regulāri, lai problēma nesamilztu un nekļūtu nekontrolējama. 

    Pagaidām nenosaucot, kādi ir iespējamie risinājumi, Staķis uzsvēra, ka cilvēkus bez apkures atstāt nedrīkst.

    Jau ziņots, ka RNP izsūtījis anketas uzņēmuma apsaimniekoto māju īpašniekiem ar piedāvātajiem risinājumiem apkures sezonas sākšanai, tostarp mudinot slēgt tiešos līgumus ar AS Rīgas siltums.

    Kā aģentūru LETA informēja RNP pārstāvis Krists Leiškalns, uzņēmuma mērķis ir mobilizēt dzīvokļu īpašniekus, lai tie pieņemtu lēmumu par tālāko rīcību saistībā ar apkures sezonu, kā arī izslēgt starpnieku starp pakalpojuma saņēmēju un sniedzēju.

    Saskaņā ar RNP datiem, šobrīd par siltumenerģiju klientiem ir parādsaistības vairāk nekā 10 000 000 eiro, tai skaitā lielākais vienas daudzdzīvokļu ēkas parāds ir vairāk nekā 73 000 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē