• Skolēnu video konkursā Radi. Dari. Aizsargā saņemti 33 pieteikumi; visaktīvākā – Latgale

    Skola
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai sekmētu skolēnu izpratni par rūpnieciskā īpašuma nozīmi, to pielietojumu uzņēmējdarbībā, kā arī attīstītu skolēnu radošumu un rosinātu zinātkāri, Patentu valde jau otro gadu organizēja video konkursu skolēniem, kurā šogad saņemti 33 pieteikumi no 27 Latvijas skolām.

    Visvairāk pieteikumi saņemti no Latgales – kopumā septiņi, pa sešiem pieteikušas Rīgas un Vidzemes skolas, no Kurzemes pieci un Pierīgas trīs. Kopumā video konkursā piedalās 86 skolēni un 30 skolotāji.

    Konkursā tika aicināti piedalīties 4.-12. klašu skolēni un dalībniekiem bija jāveido divu minūšu garu videomateriālu, kas aicina respektēt un aizsargāt intelektuālā īpašuma tiesības.

    “Esam pārliecināti, ka izpratnes veicināšana par intelektuālā īpašuma tiesību aizsargāšanu jau skolas vecuma bērniem, palīdzēs turpmāk veidot veiksmīgu uzņēmējdarbību, reģistrējot un aizstāvot savas intereses laikus,” saka Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis, piebilstot, ka pašreiz uzņēmējiem izpratne par sava intelektuālā īpašuma aizsardzību varētu būt lielāka, tādēļ ir patiess prieks, ka video pieteikumi konkursam Radi. Dari. Aizsargā šogad ir vairāk nekā pērn. 

    Labāko darbu autori novembrī tiks apsveikti klātienē, savukārt labākie video būs apskatāmi Patentu valdes mājas lapā www.lrpv.gov.lv pēc apbalvojumu pasniegšanas. 

    Pērn veidotajā video konkursā ar nosaukumu Ceļojums rūpnieciskā īpašuma pasaulē kopumā tika iesniegti 27 pieteikumi no 20 Latvijas skolām. Uzvarēja Ogres tehnikuma 1. kursa audzēknes ar video Mans ir mans un tikai mans

    Metodiskais materiāls Ceļojums rūpnieciskā īpašuma pasaulē, ko izdevusi Patentu valde sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, vispārējās izglītības un profesionālās vidējās izglītības pedagogiem sniedz iespēju pilnveidot mācību stundu saturu – tajā iekļaujot jautājumus, kas skar rūpnieciskā īpašuma tematus.

    Konkursu rīko Patentu valde sadarbībā ar Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociāciju, Starptautisko intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācijas Latvijas Nacionālo grupu, Junior Achievement Latvia un Valsts izglītības satura centru. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē