• Šķiet, ka man ir tas negantais vīruss! Kā tagad būtu jārīkojas?

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Viens rīcības plāns ir cilvēkiem, kas nesen atgriezušies no ārzemēm vai kuriem epidemiologs noteicis karantīnu, bet citādi jārīkojas tiem, kuriem nav bijusi saskare ar vīrusa nēsātājiem.

    Pašlaik Covid-19 analīzes valsts apmaksā cilvēkiem, kam 14 dienu laikā pēc atgriešanās no ārzemēm parādās paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums un apgrūtināta elpošana, kā arī epidemiologu noteiktajām kontaktpersonām, kuras atrodas karantīnā un kurām 14 dienu laikā parādās vīrusa simptomi.

    Ja piederi šai grupa un simptomi ir viegli, jāzvana 8303 ik dienu no pulksten 9 līdz 18. Pacientiem valsts apmaksātu Covid-19 analīžu veikšanai, iepriekš piezvanot un pierakstoties pa tālruni 8303, ir iespēja ar savu automašīnu doties uz konkrētiem analīžu punktiem Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā.

    Uz šiem analīžu nodošanas punktiem drīkst ierasties tikai ar savu automašīnu, bet ar kājām, sabiedrisko transportu vai taksometru ierasties aizliegts!

    Pie tiem, kas nevarēs ierasties uz analīzēm ar savu automašīnu analīžu nodošanas punktā, ieradīsies Centrālās laboratorijas speciālisti, kas analīzes paņems dzīvesvietā. Šobrīd, ņemot vērā lielo pieprasījumu, kamēr notiek analīžu nodošanas punktu izveide citās Latvijas teritorijās, iedzīvotājiem laboratorijas speciālistus var nākties gaidīt 2–3 dienas. Atgādinām, ka šajā laikā jāievēro drošības pasākumi un jāvēro savs veselības stāvoklis.

    Ja simptomi ir smagi (ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums), pie pacienta dodas neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kas paņem analīzes vai nepieciešamības gadījumā cilvēku nogādā slimnīcā.

    Ja nav būts ārzemēs un neatrodies karantīnā, bet šķiet, ka parādījušies vīrusam raksturīgie simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē