• Skaistumkopšanas nozare pieļauj Pavļuta demisijas pieprasīšanu; ministrs acina nozarei nekavējoties palīdzēt

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. februāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācija (LKKA) šodien ikgadējā sapulcē varētu lemt par veselības ministra Daniela Pavļuta demisijas rosināšanu, savukārt ministrs valdības sēdē aicinās ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu un finanšu ministru Jāni Reiru nekavējoties palīdzēt kosmētiķiem un kosmetologiem.

    LKKA norādīja, ka Pavļuts esot bijis vienīgais valdības loceklis, kurš pagājušajā nedēļā iebilda pret skaistumkopšanas pakalpojumu kosmetoloģijā sniegšanas atsākšanu, neskatoties uz Ekonomikas ministrijas (EM), līdzdarbojoties nozares organizācijām, izstrādātajiem pasākumiem drošai pakalpojumu sniegšanai.

    «Ja veselības ministrs nespēj izprast un aizstāvēt savu pārstāvēto nozari, tad mēs neredzam citu iespēju, kā biedrības sapulcē lemt par neuzticības izteikšanu par nozari atbildīgajam ministram. Mums ir izveidojies dialogs ar visām iesaistītajām ministrijām, izņemot Veselības ministriju.

    Pavļuta izteikumi ir ciniski, nav skaidrs, kādi ir kosmētiķu un skaistumkopšanas speciālistu kosmetoloģijā pakalpojumi.

    Nav arī vēlēšanās ieklausīties un izprast speciālistu kosmetoloģijā kā arstniecības personu ieguldījumu sabiedrības veselības veicināšanā,» pauda organizācijā, piebilstot, ka pretēji publiski paustajam konsultāciju vietā ar nozari pārstāvošajiem sociālajiem partneriem notiekot informēšana par ministra viedokli.

    Organizācijā pieļāva, ka šādi valdības lēmumi liecinot par iespējamu lielo medicīnas centru lobija stiprināšanu laikā, kad Veselības inspekcijā 9000 reģistrētiem skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem jāsaskaras ar aizliegumu strādāt un legālā veidā pelnīt iztiku.

    LKKA prezidente Renāte Reinsone akcentēja, ka organizācijas mērķis nav panākt, lai kādu soda. «Uzskatām, ka valsts iestādēm ir jāveicina uzņēmējdarbībai labvēlīgi apstākļi un jānodrošina godīgas konkurences iespēju brīvība visiem tirgus dalībniekiem. Esam par pamatotiem un samērīgie lēmumiem,» sacīja Reinsone.

    Viņa skaidroja, ka jau četru mēnešu garumā asociācija vairākkārt informējusi, ka situācija nozarē ir kritiska un nepieciešami tūlītēji valdības lēmumi.

    «Ilgstoša nepārdomātu lēmumu pieņemšana kropļo skaistumkopšanas pakalpojumu kosmetoloģijā tirgu.

    Nozare slīgst ēnu ekonomikā, un daudzas pakalpojuma sniedzējas nokļuvušas uz nabadzības sliekšņa un nespēj uzturēt ģimenes.

    Vienlaikus jūtama valdības lēmumu nevienlīdzīgā attieksme pret skaistumkopšanas nozari kopumā un medicīnas centriem, kas tagad brīvi sniedz tos pašus pakalpojumus, neskatoties uz liegumu,» apgalvoja organizācijā, piebilstot, ka valdības pieņemtiem lēmumiem būtu jārada ticība, ka tie tiek pieņemti, ievērojot taisnīguma principu.

    Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts rīt, 23.februārī, valdības sēdē aicinās ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu un finanšu ministru Jāni Reiru nekavējoties palīdzēt kosmētiķiem un kosmetologiem.

    Kā mikroblogošanas vietnē Twitter norādījis veselības ministrs, viņš piektdien tikās ar skaistumkopšanas nozares pārstāvēm, un Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente Sabīne Ulberte esot atklāti atzinusi, ka kosmetologu darbs Covid-19 apstākļos, ar seju pret seju ar klientu, ir bīstams.

    «Viņa negrib strādāt, bet nav iztikas līdzekļu,» pauda Pavļuts, piebilstot, ka saistībā ar to viņš lūgs Reira un Vitenberga palīdzību. 

    Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien vienojās, ka no 1. marta klātienē varētu saņemt friziera, manikīra un pedikīra pakalpojumus. Gala lēmumu plānots pieņemt otrdien, 23. februārī.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē