• Rūtis, kovboja zābaki un vīrišķīga stila žakete — stila padomi šim rudenim

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mode mainās, pārvēršas un atgriežas. Kādas krāsas, faktūras un piegriezumi aktuāli šajā rudenī? T/c Domina Shopping piedāvā stilistes Signes Valteres un modes blogeres Alinas Keller padomus, kā būt modē, prasmīgi kombinējot ultra moderno un stilīgo ar savu esošo vai topošo garderobi.

    Šoruden modē rūtis

    Galvenā šīs sezonas modes tendence ir apģērbs ar rūtīm. No galvas līdz kājām! Stiliste Signe Valtere atklāj, ka rūtis piestāvēs it visam tavā garderobē: bikškostīmiem, svārkiem un pat somām, apaviem. Bet, ja tas šķiet par daudz, tad pietiks ar rūtainu žaketi, kas ir gan modes aktualitāte, gan bāzes apģērbs vienlaicīgi. Arī modes blogere Alina Keller piekrīt, ka rūtis ir pārbaudīta klasika un te vietā teiciens – viss jaunais ir labi aizmirsts vecais!

    “Šoruden aktuāls vīrišķa stila žaketes piegriezums, tāpēc pievērs uzmanību izmēram. Drosmīgākās dāmas var iemēģināt vīriešu plauktos atrodamos apģērbus. Bet, ja tomēr nevēlies izkāpt no sieviešu nodaļas, tad pielaiko žaketi, kas ir vienu vai pat divus izmērus lielāka par ierasto. Lai gan oversized vēl joprojām neatkāpjas, modē ir arī sievišķība. Miksē šos divus elementus, piemēram, izvēlies oversized žaketi un akcentētu vidukli ar jostu,” saka stiliste Signe Valtere. 

    Plati džinsi ar augsto jostu

    Arī džinsi ir bāzes garderobes apģērbs. Būtiskas izmaiņas gan ir to piegriezumā. Signe atklāj, ka šoruden tie ir maksimāli brīvi jeb baggy džinsi – plati, ar augsto jostasvietu kā 80-tajos gados. Ja tomēr neesi pieradusi pie tik drosmīga stila, izvēlies taisna piegriezuma džinsus. 

    Joprojām modē kombinezoni

    Savukārt Alina Keller uzsver, ka savu uzvaras gājienu joprojām turpina kombinezoni joprojām – tie, viņasprāt, paliks aktuālo tendenču topā vismaz vēl vienu sezonu. Tāpēc, ja neesi vēl paspējusi iegādāties kombinezonu, pienācis laiks iegūt piemērotu modeli rudenim. Tas ir praktisks, ērts un universāls apģērbs – atkarībā no modeļa un auduma, kombinezons derēs gan vakara iziešanām, gan biznesa sanāksmēm.

    Sezonas aktualitāte – ādas apģērbs

    Signe Valtere atklāj, ka arī āda šoruden ieguvusi pilnīgi citu vērtību – vienalga, vai īstā vai eko āda, – tā ir visur! Šosezon nepietiks vien ar ādas biksēm vai biker jaku melnā krāsā! “Esi drosmīga un izvēlies ādas kreklu, kleitu, mēteli midi vai pat maxi garumā!” aicina stiliste. 

    Kādas ir aktualitātes apavu modē?

    Kovboja tipa zābaki šoruden ir must have! Alina uzvser, ka galvenais noteikums, kas jāievēro, ir kontrastu spēle. Šos zābakus var droši vilkt kombinācijā ar romantiskām kleitām, svārkiem, džinsa šortiem un platajiem džinsiem, bet ne ar skinny džinsiem. Signe papildina, ka kovboja stila zābaki labi izskatīsies gan pie vieglām, puķainām kleitām, kuras arī rudenī ir aktuālas, tikai jāpievērš uzmanība, lai puķainais raksts ir smalks.

    Ja kovboja zābaki jau ir, bet tomēr gribas ko jaunu, tad šņorzābaki ar masīvu zoli būs gan ērts, gan arī stilīgs risinājums komforta cienītājām. Arī laiviņas ar spicu purnu ir un būs klasika, bet modes dāmām noteikti būtu jāpamēģina iekāpt apavos ar pilnīgi kantainu purnu.

    Stepēna dūnu jaka, trencis vai rūtains mētelis

    No apaviem pie virsdrēbēmtrendīgākā būs stepētā dūnu jaka dažādos garumos. Joprojām aktualitāti nezaudē arī klasiskais trencis, rūtaini mēteļi, maxi garuma mēteļi, kā arī  mākslīgās kažokādas mēteļi un jakas.

    Kādas krāsas piestāv šim rudenim? Bēšīgie jeb nude toņi, rudens sārtie, bordo, klasiski sarkans, vēsais pistāciju tonis, karaliski zilais, kā arī klasiski melnbaltais salikums.

    Signe Valtere akcentē, ka arī aksesuāru mode kļūst īpaši masīva un pamanāma. Ja vasarā tie bija auskari, tad tagad arī kaklarotas kļuvušas tik lielas, lai tevi pamana pa gabalu! Savukārt vasarā iecienītās matu sprādzes rudenī nomaina stīpiņas – jo masīvākas, jo labāk!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē