• Padomi, lai roku āda būtu labi aprūpēta arī vēsajā laikā

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Roku ādas kopšana bieži vien tiek atstāta novārtā, kaut gan tieši tā ikdienā mēdz būt pakļauta daudz vairāk nelabvēlīgu faktoru ietekmei nekā ķermeņa vai sejas āda. Turklāt roku un nagu stāvoklis spēj daudz ko pateikt par cilvēku, kā arī – nepareizi kopta roku āda var ikdienā sagādāt daudz diskomforta, īpaši ziemas mēnešos. Kā pareizi kopt roku ādu, padomos dalās skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko.

    Neaizmirstiet – rokas ir sievietes vizītkarte! Tāpēc rūpējamies par rokām pienācīgi un ar mīlestību!

    Roku kopšana ikdienā

    Vēsais ziemas mēnešu laiks, kā arī pavasarim raksturīgie vējainie laikapstākļi spēj ļoti negatīvi ietekmēt mūsu roku ādu. Savukārt iekštelpās ādas stāvokli ietekmē sausais apkures sezonas gaiss, kā arī, veicot mājas darbus, mūsu roku āda saskaras ar visdažādākajiem pārbaudījumiem.

    Lai šajā laikā pienācīgi rūpētos par roku ādu, ir pareizi jāizvēlas roku krēms un ieteicams veikt pīlingu. Tas nolobīs ādas atmirušās šūnas, līdz ar to krēms iedarbosies daudz efektīvāk. Pēc pīlinga var uzklāt arī roku masku vai biezāku krēma kārtu un pagaidīt 10–15 minūtes, atliekas iemasēt ādā vai noņemt ar salveti.

    Vēl viena būtiska ikdienas roku kopšanas nianse ir cimdi. Ļoti bieži autovadītājas par tādu aksesuāru pavisam aizmirst!

    Taču ik reizi, kad negribas vilkt cimdus un domājam: “Te pavisam netālu, ātri aizskriešu, un viss!”, atcerieties – arī šādi īsi brīži ietekmē mūsu roku ādu!

    Tāpat ļoti būtiski, veicot ikdienas mājas darbus (trauku, grīdu u.c. mazgāšanu), lietot gumijas cimdus, lai pasargātu rokas no sadzīves ķīmijas un ūdens iedarbības!

    Roku krēma izvēle

    Krēmus rokām, it īpaši ziemas periodā un pavasara sākumā, ieteicams izvēlēties ar tādām sastāvdaļām kā šī sviests, pantenols, glicerīns un urea jeb urīnviela, mandeļu un argana eļļa. Tie palīdzēs mitrināt un pabarot roku ādu un nagus, un padarīs ādu mīkstu un veselīgu. Taču atcerieties – roku krēms iedarbosies vislabāk, ja jūs to lietosiet regulāri!

    Roku mazgāšana

    Vīrusu laikā īpaši būtiska ir bieža roku mazgāšana, taču, kā to darīt tā, lai nesausinātu roku ādu? Natālija Gavriļčenko iesaka rokas mazgāt siltā ūdenī. Attīrīšanai izmantojiet maigas, krēmveida šķidrās ziepes, kas domātas jutīgai ādai. Šāda kopšana palīdzēs nepārsausināt roku ādu.

    Dezinfekcijas līdzekļi

    Šobrīd populārie dezinfekcijas līdzekļi rokām ir labākais veids, kā attīrīt roku ādu, ja tuvumā nav izlietnes. Protams, šie produkti satur etilspirtu, tādēļ pastāv priekšstats, ka tie pārsausinās roku ādu. Taču parasti šo gelu sastāvā ir arī mitrinošās vielas un augu ekstrakti, piemēram, aloe vera lapu sula. Tādā veidā tiek sabalansēts produkta sastāvs – rokas tīras, bet ne pārsausinātas!

    Kafijas biezumi un citi palīglīdzekļi

    Ir daudz vienkāršu līdzekļu, ko varam izmantot roku ādas kopšanai. Piemēram, kafijas biezumus var izmantot kā maigu eksfoliējošo līdzekli. Ja mājās ir kāda no dabīgām eļļām, sajauciet to ar kafijas biezumiem un maigi pamasējiet roku ādu, kā arī kutikulu zonu. Tādā veidā jūs attīrīsiet roku ādu no atmirušām šūnām un panāksiet ekspress manikīra efektu. Taču šo procedūru nevajadzētu veikt biežāk kā reizi nedēļā!

    Var veikt arī roku vanniņas, taču jāņem vērā, ka daudzi augu novārījumi mēdz iekrāsot nagus, kas savukārt sievietēm ne īpaši patīk.

    Meklējot ātru padomu šīs problēmas risināšanai internetā, atrodami daudzi ieteikumi par citrona sulas vai citronskābes lietošanu. Taču tas nav labākais risinājums! Šie produkti var sausināt roku ādu! Mūsdienās ir pieejams tik daudz produktu roku kopšanai, kas to veic daudz efektīvāk, – gan maskas, gan cimdu veida maskas, gan roku krēmi, kuri izveido neredzamo cimdiņu uz rokas un pasargā ādu no 5 līdz 10 mazgāšanas reizēm. Ir arī tādi līdzekļi, kas izveido neredzamu barjeru un nomierina, dziedē sakairinātu ādu. Šajos produktos ir īpašs sastāvs un arī atšķirīgs molekulu lielums, tāpēc tie ir efektīvāki.

    Tāpat ļoti bieži tiek izmantotas sāls vanniņas nagu stiprināšanai, taču, lai panāku vēlamo efektu, tās ir jāveic regulāri, vismaz trīs nedēļas pēc kārtas un nelietot nagu lakas! Diemžēl bieži vien apņēmība izzūd jau pēc pāris dienām. Ja zināt, ka nevarēsiet regulāri procedūru atkārtot, labāk izvēlēties citus produktu, kas palīdzēs atrisināt problēmu, taupot jūsu laiku.

    Parafīna vanniņas

    Parafīna vanniņas ir ļoti patīkama procedūra, kas var sniegt labus rezultātus. Taču ir nepieciešams veikt kursu, jo no vienas reizes efekts būs neliels. Šo procedūru svarīgi uzticēt profesionālim, jo parafīns nedrīkst būt ļoti karsts un, ja sildīšanas procesā parafīnā iekļūs ūdens, roku āda tiks applaucēta!

    Tāpat jāņem vērā, ka parafīna vanniņas var kaitēt, ja jums ir strutainas vai atklātas rētas, iekaisumi, hipertonija, cukura diabēts un asinsvadu saslimšanas.

    Piesardzība, veicot manikīru

    Apmeklējot manikīra procedūru, nekautrējieties pajautāt par dezinfekcijas līdzekļiem un to, kā tiek sterilizēti instrumenti. Droši jautājiet arī par izmantojamo produktu derīguma termiņiem! Jūsu veselība un drošība ir pirmajā vietā! Ja jums ir alerģiska reakcija uz kādu konkrētu dezinfekcijas līdzekļu sastāvdaļu, noteikti pabrīdiniet meistaru!

    Svarīgās aminoskābes

    Visas ādas skaistumam, arī roku ādai, ir ļoti svarīgi dzert ūdeni, kā arī ēst sabalansēti! Ļoti bieži no uztura tiek izslēgtas vērtīgas taukskābes, kuras ir ļoti nepieciešamas mūsu ādai un matiem. Speciāliste aicina lietot ne tikai zivju eļļu, bet ari naktssveces vai gurķeņu eļļu. Šīs vērtīgās taukskābes būs jūsu skaistuma noslēpums! Tās jālieto vismaz trīs mēnešus. Atcerieties arī par aminoskābēm uzturā, lietojiet mazāk baltā cukura un vairāk dārzeņu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē