• Lai skaistumu nebojā ne lietus, ne sniegs, ne asaras

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    1. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ilgnoturīgi grima līdzekļi garantē nevainojamu izskatu arī pēc pastaigas lietū vai sniegputenī, prieka asarām, peldes un bezrūpīgi nodejotas nakts.
    Nākamais: Kā pareizi lietot un vai drīkst ikdienā?

    Izvēloties ūdensnoturīgā vai ilgnoturīgā grima līdzekļus, uz etiķetes meklē norādes waterproof, water resistant, long wearing, long lasting.

    Ar ko tā atšķiras no parastās kosmētikas? Ūdensnoturīgā dekoratīvā kosmētika ir ideāla alternatīva parastajai kosmētikai, kas, svīstot vasaras karstumā, aktīvi atpūšoties vai sportojot, peldoties, raudot un citās slapjās situācijās ātri izšķīst, izsmērējas un pazūd bez pēdām.

    Ūdensnoturīgajai kosmētikai ir pievienotas dermatoloģiski pārbaudītas vielas – dažādi silikona polimēri, vaski un tauki. Daļa komponentu, nonākot uz ādas, veido tādu kā vieglu tīkliņu, kurā ir iekapsulēti krāsas pigmenti. Šīs tehnoloģijas dēļ grims nešķīst ne ūdenī, ne asarās, ne sviedros un nenotek. Jo lielāka silikonu koncentrācija, jo izturīgāks produkts.

    Akūta nepieciešamība 

    Dāmām pēc 40–50 gadu vecuma ūdensnoturīgo/ilgnoturīgo dekoratīvo kosmētiku vajadzētu lietot ne tikai vasarā vai pirms paredzami slapjām situācijām, bet gan visa gada garumā. Iemesli ir vairāki.

    • Kad pēc 40 gadu vecuma ādā sāk veidoties daudzas sīkas krunciņas, tās atrodas ļoti tuvu acīm un lūpām, tāpēc parastā kosmētika bieži mēdz izsmērēties, notek vai pazūd bez pēdām.
    • Ūdensnoturīgā kosmētika atvieglo dzīvi tad, ja ir kādas iedzimtas vai iegūtas acu vai plakstiņu īpatnības, piemēram, bieži asaro acis, traucē nokareni plakstiņi, vai tad, ja acis ir novietotas ļoti dziļi un/vai skropstas pieguļ cieši ādai, tad smejoties, samiedzot acis saulē un spilgtā gaismā, parastā tuša mēdz nospiesties uz ādas.
    • Ūdens noturīgā kosmētika īstermiņā palīdz izveidot dabiska izskata uzacu līnijas. Daži ražotāji piedāvā ilgnoturīgus uzacu korektorus, kuru zīmējums uz ādas saglabājas gandrīz nedēļu, ja vien ādu mazgājoties pārlieku neberž. 
    • Ar ūdens noturīgo lūpu zīmulīti iezīmēta lūpu kontūra atvieglo lūpu krāsošanu, jo īpaši sievietēm gados, kad ap lūpām ir izveidojušās krunciņas, pa kurām lūpu krāsa mēdz izplūst. Kontūra notur rāmjos lūpu krāsu.

    Nākamā lapa

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē