• Knifiņi, kā sapucēties vien dažās minūtēs

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    11. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock.com
    Tu jau zini, ka skaistuma pamatā ir regulāras rūpes par sevi, tomēr gadās situācijas, kad skaistai jābūt tūlīt. Lūk, daži ātrie skaistuma knifiņi – izmantojot šos padomus, dažu minūšu laikā iespējams iegūt itin labu rezultātu.   

    Matiem

    • Ja mati pūkojas un pinkojas. Ideāls risinājums ir izsmidzināms neizskalojamais kondicionieris. Tā sastāvdaļas mehāniski aizver mata zvīņas, nogludina matu, aizsargā no vides ietekmes, neļaujot matiem sausā gaisā elektrizēties un mitrumā pūkoties.

    Neizskalojamais kondicionieris ir izcils ātrais palīgs, lai tiktu galā ar smalku, plānu un sprogainu matu kaprīzēm, kad tos vajag sakopt tūlīt, un arī tad, ja nepieciešams atšķetināt sapinkojušos matus.

    Vēl viens noderīgs knifiņš, ja mati iet pa gaisu, – vieglītēm noglaud tos ar plaukstām, kas pirms tam ir viegli ieziestas ar krēmu vai eļļu. Te gan noteikti jāievēro princips mazāk ir labāk, lai matus nesataukotu.  

    • Ja krāsoti mati pie saknēm jau atauguši. Kad nepieciešams žigli piekrāsot matu celiņu, izmanto izsmidzināmo krāsu (tās nopērkamas plašā toņu gammā). Lieliski noder arī sirmu matu piekrāsošanai. Krāsa turēsies līdz nākamajai matu mazgāšanas reizei. Izsmidzināmo krāsu vari izmantot arī tad, ja vienkārši gribi atsvaidzināt savu matu izskatu ar kādu izteiksmīgu akcentu.

    Vēl viens risinājuma variants – ataugušām matu saknēm kā ātrā palīdzība var noderēt skropstu tuša.

    Ar to var itin vienkārši piekrāsot matu celiņu un nomaskēt arī sirmus matus. Turklāt mūsdienās var atrast dažādas skropstu tušas, ne tikai melnas, bet arī toņos – gaišāk vai tumšāk brūnas, pelēkmelnas u. c.

    • Sausā mazgāšana. Sausais šampūns ir tieši domāts situācijām, kad mati izskatās taukaini, saplakuši, bet nav iespējas vai nav laika tos izmazgāt. Sausais šampūns ātri uzsūc liekos taukus, piešķir matiem apjomu un tekstūru. Iebirdini vai iepūt to pie matu saknēm, sabužini un sakārto vēlamajā formā.  Alternatīva – milti, bērnu pūderis, arī kartupeļu ciete. Tos ieber pie saknēm, sabužini matus un rūpīgi izķemmē.   

    Rokām un nagiem

    Ja roku āda ir sausa un asa, iemasē to ar eļļas un cukura vai medus maisījumu un nomazgā siltā ūdenī. Tas ātri noloba atmirušo šūnu kārtiņu un padara roku ādu maigāku. Pēc tam iezied roku ādā un pirkstu galos atjaunojošu krēmu. Lai uzlabotu nagu izskatu, iemasē nagos un/vai ienadžos pāris pilienu speciālās kutikulu eļļas vai olīveļļas.

    Sejai

    Lai izveidotu grimu dažu minūšu laikā, koncentrējies uz galveno – izlīdzini sejas toni, iezīmē acis un/vai lūpas un akcentē vaigus. Tas gan ir individuāli, bet parasti labāk izskatās, ja akcentē vai nu lūpas, vai acis. Ja izvēlies izcelt acis, uz lūpām klāj vien spīdumu ar vieglu tonīti.  

    • Noteikti notīri ādu! Pat ja laika ir pavisam maz, svarīgi ir ādu vispirms attīrīt un tikai tad klāt krēmu un dekoratīvo kosmētiku. Labs un ātrs risinājums – notīri ādu ar micelārajā ūdenī samitrinātu vates plāksnīti un tad uzklāj krēmu (tas var būt ar tonējošu efektu) vai tonālo krēmu.
    • Izlīdzini sejas ovālu. Ar plaukstas virspusi aši izpliķē pazodi, tas sekmēs liekā šķidruma izvadīšanu. Vari arī norīvēt pazodi un ovāla līniju ar ledu, tas padara ādu kompaktāku. Alternatīva – izmasē zonu aiz ausīm, arī tas labvēlīgi ietekmē sejas ovālu.
    • Izmanto mirdzuma krēmu! Sejas izskata uzlabošanai vērtīgi ir mirdzuma krēmi – pateicoties optiski atstarojošajām daļiņām, tie izlīdzina un izgaismo ādu, piesedz negludumus, āda iegūst vienmērīgu toni, izskatās skaista un mirdzoša.
    • Nomaskē apsārtumus. Ja uz sejas ir redzami apsārtumi, asinsvadu zvaigznītes, kapilāru tīklojums, izvēlies CC krēmu. Lai tevi nebaida tas, ka daži no šiem krēmiem ir zaļā krāsā – nokļūstot uz ādas, zaļais pigments pielāgojas ādas krāsai un, galvenais, veiksmīgi nomaskē sarkanos plankumus, pumpas, rētiņas, ādai tuvu esošu asinsvadu un kapilāru tīklojumu.
    • Prasmīgi izmanto birstošo pūderi un vaigu sārtumu. Labākais risinājums ir birstošais pūderis ar ādu izgaismojošām perlamutra daļiņām un atstarojošiem komponentiem, jo tas padara ādu gaišāku, mirdzošāku.

    Tādu pūderi vari izmantot gan sejas ādas, gan acu plakstiņu izgaismošanai.

    Dari tā: ievelc vaigus uz iekšpusi un ar vaigu sārtumu vai bronzas pūderi ietonē izceltos vaigu kaulus. Ja nekā cita pa rokai nav, vaigu ietonēšanai gluži labi der arī lūpukrāsa.

    • Iezīmē uzacis. Tās ir ļoti svarīgs koptēla elements. Izķemmē uzacis un, ja nepieciešams, pabiezini uzacu līniju ar uzacu zīmulīti vai matētām ēnām. Ja uzacis spurojas, nogludini ar vasku vai lūpu balzamu. Lai izceltu uzacu kontūras, apakšā tieši zem uzacs ar baltu zīmulīti vai gaišu ēnu iezīmē baltu līniju, ko viegli izsmērē ar pirkstu. Tas rada gaismas efektu un it kā atver acis – liek tām izskatīties lielākām un izteiksmīgākām.
    • Pīlings lūpām. Ideāli, ja ir brītiņš laika lūpu pīlingam – tas palīdzēs nogludināt lūpu ādu, veicinās asins pieplūdumu un padarīs lūpas dabiski apjomīgākas un sārtākas. Pīlingam der masāža ar maigu zobu suku, medus skrubītis vai speciāls lūpu pīlinga līdzeklis. Ja lūpas ir jutīgas, iekaisušas, tad vienkārši uzzied tām higiēnisko lūpukrāsu un pēc 2 minūtēm noslauki ar mīkstu salveti. 
    • Apvelc kontūru. Lūpu kontūras apvilkšanai ieteicams izvēlēties ūdensnoturīgu lūpu zīmuli. Ar to iezīmē kontūras un arī iekrāso pašas lūpas – tad krāsa izskatīsies labāk, tā neizplūdīs un turēsies ilgāk.

    Tad uzklāj lūpu balzamu, lūpukrāsu vai lūpu spīdumu.

    Ja lūpas nav vienāda izmēra, šaurāko krāso mazliet gaišākā tonī.

    • Izcel lūpu apjomu. Zem apakšējās lūpas veido vieglu ēnojumu, bet bedrītē virs augšlūpas uzklāj gaišu ēnu vai izgaismotāju. Lūpas izskatīsies apjomīgākas un seksīgākas, ja augšlūpas centrā uzklāsi lūpu spīdumu.  

    Zini! Vislabāk uz lūpām izskatās krēmīga lūpukrāsa, matētā turas ilgāk, taču tā seju padara mazliet vecāku.

    • Akcentē acis. Ar acu zīmuli uzvelc augšējās kontūrlīnijas un iztušē ar zīmuļa sūkļveida uzgali. Tad uzklāj ēnas – to ir ērti izdarīt ar pirkstiem. Uzkrāso skropstas – vakaram labāk izvēlies ūdensnoturīgu tušu.

    Tā ir labākā izvēle sievietēm pēc 40, jo krunciņas ap acīm atrodas ļoti tuvu skropstām un bieži nosmērējas ar tušu.

    Interesants knifiņš: skropstas vieglāk uzkrāsot tad, ja mute ir pavērta – tas novērš acu mirkšķināšanu.

    Ja acis apsārtušas un nogurušas

    Vari iepilināt acīs dažus pilienus mākslīgo asaru vai acu pilienus, kas paredzēti iekaisuma mazināšanai. Pietūkumu un stresu acu zonā mazina zem auksta ūdens vai ledusskapī atdzesētas karotes – tās uz mirkli jāpieliek aizvērtiem plakstiņiem.  Der arī jebkura auksta komprese vai masāža ar salvetē ietītu ledus gabaliņu. Aukstums iedarbojas ātri un efektīvi, pat 30 sekundēs tas spēj sniegt jūtamu rezultātu. 

    Zini! Ja acis apsārtušas, atsakies no brūnajiem toņiem acu kosmētikā, toties droši vari izmantot zilos toņus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē