• Rūpējies par dekoltē zonu, un ilgāk izskatīsies jauneklīga!

    Skaistumkopšana
    15. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Par kakla un dekoltē ādu skaistumkopšanas rutīnā nereti aizmirstam, taču tieši šai zonai vajadzētu veltīt vislielāko uzmanību, ja vēlas saglabāt jauneklīgu izskatu pēc iespējas ilgāk. Konsultē kosmetoloģe Liāna Blaževiča.

    Atšķirībā no sejas, kakla un dekoltē zona ir daudz jutīgāka pret ultravioletā starojuma kaitējumu un tajā ir pavisam niecīgs zemādas tauku slānis, kas, ejot gadiem, sarūk vēl vairāk.

    Dabiski novecojot, mainās ādas kolagēna struktūra, samazinās hialuronskābes sintēze – tā zaudē agrāko tonusu, parādās krunciņas.

    Varētu šķist – ja vien ir vēlēšanās un iespējas, nav problēmas, kas mūsdienu skaistumkopšanai nebūtu pa spēkam. Bet tieši ar jutīgo kakla zonu tomēr nav tik vienkārši – tā kā tur atrodas vairogdziedzeris, kopšanai jābūt daudz maigākai un samērā specifiskai.

    Pamata rūpes ikdienā

    Visbiežāk kakla un dekoltē ādai veltām mazāk uzmanības (serumi, maskas, saules aizsargkrēms u. c. galvenokārt tiek sejas ādai), tādēļ sejas un kakla ādas kvalitātes atšķirības ir redzamas jau trīsdesmit piecu, četrdesmit gadu vecumā. Speciālisti norāda – jo ātrāk sāk kopt arī kakla ādu, jo jaunāka šī zona izskatīsies vēlākos gados.

    Rītos un vakaros, klājot krēmu uz sejas, rūpīgi ieziež arī kaklu un dekoltē.

    To dara ļoti vieglām, augšupejošām kustībām virzienā no krūšu augšējās daļas līdz atslēgas kaulam (un no dekoltē centra uz malām), tālāk no atslēgas kaula līdz pat žokļa līnijai. Šai zonai patiks krēms, kas sejas ādai šķiet nedaudz par treknu. Ideāli, ja ir iespēja ieguldīt specializētā līdzeklī.

    Lai stimulētu dabiskos atjaunošanās procesus, reizi nedēļā pirms krēma (vai maskas) uzklāšanas šai zonai nepieciešams maigs (gomāžas vai enzīmu) pīlings. Ar to maigi apstrādā dekoltē zonu, kakla sānus un pazodi, nekādā gadījumā neberzējot un nestaipot ādu vairogdziedzera zonā.

    Procedūras salonā

    Ja vēlies uzlabot atslābušas kakla ādas tonusu vai, piemēram, likvidēt liekos tauciņus pazodē, ar mājas kopšanu vien nepietiks – tam salonos pieejamas dažādas intensitātes profesionālās procedūras.

    • Mazinvazīvas procedūras. Redzamu anti age efektu var panākt, regulāri veicot dažādas kakla zonai paredzētas liftinga procedūras, kā arī speciālas masāžas sejas lejasdaļai un kaklam, piemēram, Nefertiti masāžu. Taču ar lāzerbiorevitalizācijas, jonoforēzes, mikrostrāvas procedūru palīdzību bioloģiski aktīvās vielas (hialuronskābi, vitamīnus, peptīdus, lipolītiķus tauciņu dedzināšanai u. c.) iespējams ievadīt ādā dziļāk, nekā lietojot ikdienas kosmētiku.
    • Invazīvās jeb injekciju metodes – mezoterpijas vai biorevitalizācijas injekcijas – lieto, lai bioloģiski aktīvās jaunības sastāvdaļas ievadītu zemādas slāņos. Procedūras ir sāpīgas, taču tās stimulē dabiskās hialuronskābes sintēzi ādā un ādas fibroblastu darbību, tāpēc tonusa uzlabošanās būs redzamāka un rezultāts noturīgāks. Dziļu tech neck grumbu vai tā saukto Veneras riņķu mazināšanai izmanto īpašu filleru injekcijas.
    • Lāzerprocedūras un frakcionētais termoliftings ir zelta standarts kakla un dekoltē ādas atjaunošanā, kad novecošanas pazīmes jau ir izteiktas. Ja galvenokārt nepieciešama ādas nostiprināšana un pacelšana, efektīvākais būs termoliftings (aparātprocedūra, kas veicina aktīvu kolagēna sintēzi), kā arī radiofrekvences procedūras (pēdējā laikā par drošāko kakla zonas apstrādei min lāzeru Elos).

    Ja problēma ir daudzas virspusējas krunciņas, efektīva, taču arī agresīvāka ir ādas atjaunošana ar frakcionēto lāzeru.

    Tās laikā kontrolēti tiek sadedzināts ādas virsējais slānis, un tā vietā ataug jauna, gludāka āda. Teicams rezultāts tiek panākts, šo metodi kombinējot ar PRP jeb plazmas injekcijām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē