• Kā sev palīdzēt, ja pietūkušas acis

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Cookie Studio/Shutterstock.com
    No rīta pamosties, ieskaties spogulī, bet tas, ko tur ieraugi, tev nemaz nepatīk – plakstiņi pietūkuši, sīkās krunciņas ap acīm pēkšņi šķiet dziļākas…

    Kāpēc tā notiek?

    Aiztūkušas acis no rītiem var būt dažādu iemeslu dēļ. Tā var notikt, ja slikti gulēts, ja spilvens ir pārāk zems vai neērts, ja iepriekšējā vakarā ēsts pārāk sālīts ēdiens vai pirms iešanas gulēt ir dzerts daudz šķidruma, ja no sejas un acīm nav notīrīta dekoratīvā kosmētika, ja pirms gulētiešanas sejas krēms uzklāts pārāk biezā kārtā u. c.

    7 metodes, kā ātri atgūt starojošu skatienu

    1. Visvienkāršākā metode – lai mazinātu nogurušu acu skatu, pietūkumu un tūsku, no rīta uzliec acīm ledusskapī atdzesētas lielās karotes.
    2. Pret plakstiņu pietūkumu palīdz arī svaiga kartupeļa vai ledusskapī atdzesēta gurķa šķēlītes.
    3. Labu efektu sniedz vēsas melnās tējas vai rudzupuķu tējas kompreses.
    4. Var likt dažādas dārzeņu, zaļumu vai ogu maskas. Piemēram, sakapāt un likt kā masku pētersīļus vai dilles. Skābās ogas gan acu zonā nevajadzētu klāt tīrā veidā, jo tur esošās augļskābes var būt pārāk spēcīgas. Skābos augļus un ogas ieteicams atšķaidīt ar olas dzeltenumu vai saldo krējumu.
    5. Efektīvi palīdz kosmētikas veikalos vai aptiekās nopērkamās acu maskas. Ideāli gandrīz visās dzīves situācijās, ja nepieciešams tūlītējs rezultāts, der acu zonā pielīmējami plāksteri, kas darbojas kā maska. Plāksteris ir piesūcināts ar dažādiem mitrinošiem komponentiem, kas ātri uzlabo mikrocirkulāciju, novērš tūsku un nodrošina tūlītēju efektu.
    6.  Ja pietūkums acu zonā veidojas regulāri, noteikti izvēlies tikai vieglas tekstūras acu krēmu vai želeju. Īpaši noderīgs ir iepakojuma tūbiņā iestrādāts metāla aplikators vai bumbiņa, kas vienlaikus veic arī masāžu.
    7. Acu kopšanas līdzekļus ieteicams turēt ledusskapī. Vēsums, masāža un aktīvās vielas, kas ir krēmā, – tas viss vienlaikus strauji uzlabo asins mikrocirkulāciju, stimulē limfas atteci, savelk un mitrina ādu.  

    Kā pareizi uzklāt krēmu acu zonā?

    Kosmētikas uzklāšanai ieteicams izmantot zeltnesi – tam ir vismaigākā āda un nav īpaši daudz spēka. Līdzekli uzklāj vieglītēm, ar plikšķinošām kustībām, lai vienlaikus veiktu masāžu un stimulētu limfodrenāžu. To dara no acs ārējā kaktiņa uz iekšējo pa augšējo plakstiņu un tālāk pa apakšējo plakstiņu atpakaļ uz ārējo kaktiņu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē