• Aromātisks svētku SPA vannas istabā

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pošot māju, rūpējot dāvanas un gatavojot svētku maltītes, neaizmirsti palutināt sevi!

    Pirms svētkiem gribētos ieiet pirtiņā, bet īsti nav laika, ne vietas? Izbaudi ko līdzīgu pati savā vannā! Sev tīkamu pirtsslotiņu – mums patīk eikalipta! – liec vannā un lej tai virsū ūdeni, cik nu karsts tek no krāna! Kad vanna pilna, pagaidi, lai tā atdziest līdz tev tīkamai temperatūrai un ieslīdi aromātiskajā ūdenī. 

    Apelsīnu pīlings ķermenim

    Nepieciešams: viens apelsīns vai liels, skaists mandarīns.

    Procedūra: nemizotu augli pārgriez šķērsām uz pusēm. Ar katru augļa pusītes sulīgo mīkstumu bagātīgi ieziedies no galvas līdz kājām. Atkārto divas, trīs reizes, tad noskalojies siltā, bet ne karstā dušā.

    Efekts: dabiskās augļskābes maigi attīrīs, mitrinās ādu un veicinās šūnu atjaunošanos. Svaigā sula bagātinās ādu ar vitamīniem, antioksidantiem un citām vērtīgām vielām, kas padarīs ādu gludāku, maigāku un elastīgāku.

    Mandeļu maska dekoltē zonai

    Nepieciešams: ēdamkarote smalki samaltu mandeļu, 1–2 ēdamkarotes saldā krējuma.

    Procedūra: samaisi mandeles ar saldo krējumu, lai veidojas bieza krēmveida masa. Uzklāj to uz dekoltē zonas, ļauj minūtes 10 iedarboties, tad maigām, apļojošām kustībām to iemasē kakla, dekoltē un krūšu ādā. Virsū uzklāj siltu dvielīti. Pēc pusstundas masku maigi notīri ar sausu salvetīti.

    Efekts: mandeļu eļļa un saldais krējums vienlaikus piesātina un dziļi mitrina ādu. Tā kļūst gluda un iegūst samtainu maigumu.

     

     

     

    Citrusu maska matiem

    Nepieciešams: apelsīns vai citrons, vai divi mandarīni, pāris krustnagliņas.

    Procedūra: augli ar visu mizu sagriez šķēlēs, aplej ar karstu ūdeni, pieliec piestā saberztas krustnagliņas, ļauj, lai viss 10 minūtes ievelkas. Šķidrumu nokās, izspied arī augļa sulu un lieto matu skalošanai.

    Efekts: citrusu miza satur eļļas, kas ievērojami uzlabo bojātu matu struktūru, skābenā sula sakļauj matu zvīņas, padarot tos dzīvīgus un elastīgus. Krustnagliņu eļļa mazina matu taukošanos un blaugznu veidošanos.

    Kakao un avokado maska sejai

    Nepieciešams:
    tējkarote nesaldināta kakao pulvera, tējkarote biezpiena, tējkarote avokado mīkstuma.

    Procedūra: visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un ar otiņu klāj uz sejas ādas. Pēc 15 minūtēm nomazgā seju remdenā ūdenī.

    Efekts: maska stimulē asins pieplūdi sejai. Pienskābe atver poras un maigi attīra ādu, avokado eļļa mīkstina un baro ādu, kakao bagātīgi lutina to ar vērtīgiem vitamīniem, minerālvielām un polifenoliem – vielām, kas ievērojami aizkavē novecošanās procesus. Sejas āda kļūst mirdzoša un svaiga.

    Brūnā cukura maska lūpām

    Nepieciešams: pustējkarote brūnā cukura, pustējkarote saldā krējuma.

    Procedūra: samaisi cukuru ar krējumu un tūdaļ, kamēr cukurs vēl nav izšķīdis, ar apļojošām kustībām iemasē lūpu ādā. Paturi masku piecas minūtes, tad noslauki ar sausu salveti.

    Efekts: brūnie kristāliņi maigi attīra un mitrina lūpu ādu, un kopā ar saldo krējumu bagātīgi piesātina ar medainu saldumu. Lūpas kļūst gludas un jutekliskas.

    Tonizējoša medus un dzērveņu maska

    Nepieciešams:
    sauja dzērveņu, 3 ēdamkarotes medus.

    Procedūra: ogas saspaida, līdz izdalās sula, iemaisa medu un klāj uz sejas, kakla un dekoltē zonas. Pēc 15 minūtēm masku noskalo ar vēsu ūdeni.

    Efekts: maska ir piemērota taukainai un normālai ādai, tā tonizēs, padarīs sejas krāsu dzīvīgāku, nedaudz savilks poras un attīrīs.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē