• 9 noderīgi ieteikumi, kā kopt un aprūpēt nagus bez manikīra palīdzības

    Skaistumkopšana
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    10. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Īpašu uzmanību vajadzētu veltīt nagu valnīšiem. Ja āda ap nagiem ir sausa, tas ne vien neglīti izskatās, bet arī rada nepatīkamas sajūtas – veidojas cieti ienadži, sāpīgi plīsumi, rodas infekciju risks.
    1. Vienmēr pēc mazgāšanās nagu valnīšus atbīdi ar maigu frotē dvielīti.
    2. Rokām vismaz trīs reizes dienā lieto mitrinošu krēmu un vienmēr to iemasē arī nagu galos. Vislabāk izvēlēties tādus krēmus, kas paredzēti ne vien roku, bet arī nagu un kutikulu barošanai un mitrināšanai.
    3. Katru dienu rītos un vakaros katrā nagā iemasē pilienu kutikulu eļļas – gan nagu valnīšos, gan nagos. Dari to kaut vairākas reizes dienā, ja dažādu apstākļu dēļ roku āda ir ļoti sausa (to sausina, piemēram, pie datora vai darbā ar papīriem pavadītas garas stundas, bieža roku mazgāšana). Līdzņemšanai ērti ir eļļas zīmulīši. 
    4. Nagiem patīk siltas peldes. Izvanno tos siltā ūdenī, kam pievieno dziednieciskas piedevas – eļļu, jūras sāli, sodu, zāļu tēju vai medu. Mērcējot pirkstus, izkustini tos un pamasē – tas kopā ar mērcēšanu siltajā ūdenī uzlabos asinsriti pirkstu galos, mīkstinās ādu, atmiekšķēs atmirušās šūnas un paātrinās ādas atjaunošanos. Pēc vannošanas nosusini ādu ar mīkstu dvielīti un iemasē nagos un pirkstos barojošu krēmu vai eļļu.  
    5. Reizi nedēļā iemasē nagu galos maigu pīlinga līdzekli, lai attīrītu valnīšu atmirušās ādas šūnas, stimulējot jaunas ādas veidošanos. Pīlingam labi der arī medus, kafijas biezumi, cukurs, ko samaisa ar pāris pilieniem eļļas.
    6. Lai likvidētu sauso valnīšu ādu un mīkstinātu cietos ienadžus, izmanto speciālos līdzekļus kutikulu noņemšanai. Tie noloba tikai sabiezējušo kārtu un padara mīkstāku arī ienadzi. Dari tā: uz katra naga uzklāj kutikulas noņēmēju, ļauj tam apmēram minūti iedarboties. Pēc tam ar koka irbulīti viegli atbīdi naga valnīti un notīri naga plāksni. Svarīgi! Līdzeklis kutikulu noņemšanai vienmēr ir jānoskalo no pirkstiem, jo tas satur sārmainas vielas, kas var sekmēt naga dzeltēšanu vai valnīša apsārtumu.
    7. Nagu valnīšu atbīdīšanai izmanto šim nolūkam paredzētu koka irbulīti vai nagu atbīdāmo kociņu ar gumijas galu. Metāla instrumenti valnīša sakopšanai neder, ar tiem var neatgriezeniski sabojāt naga sakni, un nags pēc tam augs rievains.
    8. Ja nagus lako, pirms tam noteikti uzklāj līdzekli nagu stiprināšanai vai nagu lakas bāzi. Ievēro distanci – stiprinātāju klāj 0,5–1 mm attālumā no valnīša!
    9. Nagu lakas noņemšanai izvēlies līdzekļus, kas nesatur acetonu, jo tas sausina gan nagus, gan ādu.

     

    Svarīgi! Izmantojot sadzīves ķīmiju, mājas darbos vienmēr lieto gumijas vai darba cimdus. Pirms darbiem dārzā iezied rokas un nagus ar aizsargkrēmu un, kad tas iesūcies, viegli paskrāpē ar nagiem mitru ziepju gabaliņu, tad velc darba cimdus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē