• Pagatavo pati! 8 skrubji pirtī iešanai

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Klāt drēgnais rudens, kad tieši laikā būtu šad tad izkarsēties pirtiņā. Un kāpēc gan to neapvienot ar ādas kopšanu un palutināšanu?
    • Medus

    2 ēdamkarotes medus + 2 ēdamkarotes zilo mālu sajauc + 3 ēdamkarotes jūras sāls + 2 ēdamkarotes piena pulvera + tējkarote labas kvalitātes olīveļļas. Visu rūpīgi sajauc un maigām apļojošām kustībām iemasē siltā ādā, pēc tam rūpīgi noskalo ar siltu ūdeni. Var pievienot kādas aromātiskas garšvielas vai ēterisko eļļu, taču arī bez tā skrubim ir patīkama medus smarža.

    • Kafijas biezumi

    Tiem pielej nedaudz sal­dā krē­ju­ma, uzklāj ādai, patur kāda desmit minūtes, tad no­ska­lo. Pa­ba­ro­ta ar ka­fi­jas eļ­ļu, āda būs kļuvusi glu­da, mai­ga un elas­tī­ga.

    • Soda

    Ka­ro­te so­das + 3 ka­ro­tes sāls + mazliet eļ­ļas + piliens tīkamas ēteriskās eļ­ļas. Var izmantot gan rupjo, gan smal­ko sā­li (ja gribas, lai skru­bis ir mai­gāks). No eļļām derēs vīn­ogu kau­li­ņu, man­de­ļu vai Ex­tra Vir­gin olīv­eļ­ļa. Ja vēlies, šim skrubim vari pievienot arī šķip­sni­ņu garš­vie­lu, pie­mē­ram, ka­nē­li, in­gve­ru vai sa­ber­ztu va­ni­ļas pāk­sti.

    La­bi no­der arī sa­smal­ci­nā­tas pi­par­mēt­ru la­pi­ņas vai kal­tē­ta la­van­da. Var arī skrubim pievienot kādu no ap­tie­kā no­pēr­ka­majām tin­ktū­rām: vērmeļu, kliņ­ģe­rī­šu, eika­lip­tu.

    • Auzu pārslas

    Auzu pārslas + piens. Ta­sī­ti auzu pār­slu samaļ ka­fi­jas dzir­na­vi­ņās, īsi pirms skru­bē­ša­nās tām pie­vie­no pustasi piena. Kad šo skru­bi uz­klāj, uz­reiz ne­maz­gā to nost: ap­gu­lies un 15–20 mi­nū­tes at­pū­ties, lai āda pa­gūst uz­sūkt vi­sus la­bu­mus.

    • Sulu izspiedas

    Ejot pirtī, var lietderīgi izmantot izspiedas, kas palikušas pāri, gatavojot svaigi spiestās sulas: bur­kā­nu, ābo­lu, apel­sī­nu… Tas ir maigs, jau­ki smar­žojošs un vi­ta­mī­niem ba­gāts da­bisks pī­lings.

    • Saldētas ogas

    Ne­vajag cens­ties saldētās ogas īpa­ši at­lai­di­nāt – le­dus kris­tā­li­ņi kal­pos par bir­stī­tēm un ādu to­ni­zēs. 

    • Greip­frū­ts

    Šis auglis ir labs palīgs cīņā ar celulītu. Vis­pirms kā­jas izmasē ar si­za­la cim­di­ņu – lai asi­nis riņ­ķo! – un tad rū­pī­gi iz­ma­sē ar uz pus­ēm pār­griez­tu greip­frū­tu.

    • Cukurs

    Pusglāzi cukura sajauc ar ēdamkaroti medus un 5 ēdamkarotēm kvalitatīvas eļļas. Kad viss rūpīgi samaisīts, var piejaukt ko smaržīgu – tīkamu garšvielu, ēterisko eļļu.

    Svarīgi!

    • Ja ne­esi sa­vā pir­tī, pirms sāc skru­bē­ša­nos, noteikti pa­jau­tā saim­nie­kam, vai drīkst. Ne vi­sas pēr­tu­ves ir ap­rī­ko­tas ar tik pa­ma­tī­gu ka­na­li­zā­ci­ju, lai spē­tu sa­gre­mot mal­tas auzu pār­slas un ka­fi­jas bie­zu­mus.
    • Noteikti pa­klāj uz lā­vas dvie­li, lai skrubju paliekas sabirst uz tā un ir vieglāk savācamas. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē