• 5 populāras grima kļūdas, kas padara vecāku

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai izveidotu grimu ar «anti-ageing» efektu, grima meistari izmanto caurspīdīgas tekstūras, maigus toņus un veido lēzenas, it kā izplūdinātas formas. Seko mūsu padomiem, lai izvairītos no kļūdām!

    1. kļūda. Nekoptas vai pārāk tumši iekrāsotas uzacis

    Nekoriģētas uzacis liek sievietei izskatīties vecākai. Tomēr arī pārlieku šauras un precīzi krāsotas pieliek klāt vismaz piecus gadus. Ja vēlies izskatīties jaunāka, uzacis nedrīkst būt par tumšu un ar pārāk izteiktu leņķi – lokveida un arkveida uzacis seju padara skarbāku. Paskaties uz bērniem – viņu uzacis faktiski vienmēr ir gaišā tonī un gandrīz taisnas! Starp citu, taisnas un lielas uzacis ir pēdējo gadu kults Korejā, kur sievietes vienmēr centušās pēc iespējas ilgāk saglabāt sejā bērnišķīgus vaibstus.

    • Dari tā!
      Reizi mēnesī jāveic uzacu korekcija. Pirmās reizes to var uzticēt speciālistam (viņš izveidos pareizāko formu un ieteiks toni), pēc tam mājas apstākļos nebūs grūti koriģēt uzacis atbilstoši to formai un piekrāsot ar ieteikto toni. Atceries, ka tam jābūt pietuvinātam matu krāsai. Vienīgi, ja ikdienā nēsā brilles bez rāmja, uzacis var būt nedaudz tumšākas.

    2. kļūda. Par daudz grima

    Jo mazāk grima, jo jaunāka izskatīsies. Jo grima kārtiņa biezāka, jo vairāk gadu tas dos. Protams, lai seja, kad tai uzklāts grims, izskatītos jaunāka nekā patiesībā, ādas kopšanai jābūt kā ikdienas rutīnai. Grima speciāliste Dita Grauda norāda: «Vēloties ar biezāku grimu paslēpt nevienmērīgu ādas tekstūru, sausumu, grumbas, asinsvadus, pigmenta plankumus, tiek panākts pretējs efekts – seja izskatās smaga, sagurusi.»

    • Dari tā!
      Regulārai ādas attīrīšanai ar pīlingu, sejas fitnesam, kosmētiskajām maskām un pareizi izvēlētai kopjošajai kosmētikai šajā vecumā jābūt iekļautai ikdienas rutīnā. Ko nespēj papildu mitrināšana un kosmētiskās procedūras, var panākt ar botulīna toksīna injekcijām (šajā vecumā – pavisam nelielās devās). Vārnu kājiņām zem acīm un dusmīgajām pieres grumbām tās ir efektīvākais un ātrākais risinājums, par kura iespējamo kaitniecību dermatoloģijā vairs nediskutē.

    3. kļūda. Pārāk daudz lūpukrāsas vai vaigu ēnu

    Gan lūpukrāsa, gan vaigu sārtums piešķir sejai svaigumu. Īpaši harmonisku efektu var panākt, toņus saskaņojot. Piemēram, ja tev ir silta koraļļu toņa lūpas, šādu toni izvēlies arī uz vaigu galiem. Taču, kas par daudz, tas par skādi – pārlieku enerģiska lūpu un vaigu krāsas lietošana visdrīzāk piešķirs sejai teatrālu noskaņu.

    • Dari tā!
      Uz vaigiem klāj pavisam maigu toni un rūpīgi izplūdini to uz sejas ārmalām. Ja vaigu ādu klāj virspusējas, sīkas krunciņas, dod priekšroku krēmveida produktam. Izvēloties lūpukrāsu, jaunības formula ir vienkārša – tai jābūt toni tumšākai par tavām dabiskajām lūpām. Neuzkrītoši un eleganti!

    4. kļūda. Nepiemērots tonālā krēma tonis

    Nepareiza izvēle ir pārāk tumšs vai gaišs sejas pamattonis. Arī matēts, biezas kārtas efekts padarīs vecāku. Biežākā kļūda, ko pieļaujam, – tonālo krēmu piemeklējam, uzklājot uz delnas, taču nepareizi ir arī to pielāgot tieši sejas ādai.

    • Dari tā!
      Šajā vecumā jāizvēlas maigs, fluīda konsistences tonālais līdzeklis ar dabisku mirdzumu. Lai grims izskatītos harmoniski, tonālā krēma tonim jāatbilst kakla un dekoltē tonim – nereti šajā vecumā seja pigmentācijas dēļ ir par tiem mazliet tumšāka. Atceries to, veikalā piemeklējot tonālo līdzekli! Grima pamattoni klāj plānā kārtiņā uz labi mitrinātas ādas ar pirkstu galiem vai mitru sūklīti, vispirms produktu sasildot uz delnas. Ja ir vēlēšanās piepūderēt T zonu, plānā kārtiņā ar lielu otu uzklāj tai caurspīdīgo pūderi.

    5. kļūda. Pūderveida acu ēnu lietošana

    Tā sauktajām sausajām acu ēnām nav ne vainas, taču tās prasa perfektu izplūdināšanu. Nozīme ir ne tikai kvalitatīvam produktam un otām, bet arī redzei. Ja tā nav perfekta, var gadīties, ka ēnas vai nu tiek uzklātas par tumšu, vai netiek pietiekami rūpīgi izplūdinātas – pleķains acu grims acis padarīs vecākas, bet izskatu paviršu. Te jāmin arī izplūdusi skropstu tuša. Parasti tas notiek divu iemeslu dēļ – vai nu plakstiņi sāk gulties uz skropstām, vai sieviete hormonālo izmaiņu dēļ vairāk svīst.

    • Dari tā!
      Risinājums pret tušas izsmērēšanos ir vienkāršs – izvēlies ūdensnoturīgu tušu. Sauso acu ēnu vietā izvēlies krēmveida ēnas, ko var uzklāt ar pirkstiem. Vislabāk, ja tām ir neuzkrītošs satīna mirdzums. Atceries: kosmētika, ko iespējams uzklāt un izplūdināt ar pirkstiem, vienmēr izskatīsies maigāk, dārgāk un… nevainīgāk.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē