• 3 svarīgi jautājumi par matu kopšanu

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Skaisti, veseli mati ir sievietes krāšņākā rota! Konsultē friziere, koloriste un stiliste KATRĪNA VAVILOVA, Schwarzkopf Professional trenere Baltijas valstīs.

    Atbildam uz trim svarīgiem jautājumiem par matu kopšanu:

    1. Kāpēc pēc krāsošanas ātri nomazgājas krāsa?
      Krāsojot matus arī ar ilgnoturīgo krāsu, daļa pigmentu iespraucas matu struktūrā, dziļi serdē, bet daļa pigmentu paliek virspusē un ir viegli pakļauti dažādu ārējo faktoru iedarbībai. Piemēram, tie ātri nomazgājas, lietojot agresīvu šampūnu, peldoties hlorētā ūdenī vai sālsūdenī, tie izbirst, veidojot matus ar karstiem instrumentiem un uzturoties tiešā saulē bez karstuma/UV starojuma aizsarglīdzekļa utt. Tāpēc mati zaudē krāsas intensitāti.

      Ātrais risinājums – izmanto tonējošos līdzekļus: putas, šampūnu, balzamu vai tonējošo krāsu, kas, neiekļūstot dziļi mata struktūrā, aptver matu, piešķirot vieglu toni un spīdumu.
    2. Kāpēc vajag attīrīt galvas ādu? 
      Gadu gaitā daudzām sievietēm mati kļūst aizvien plānāki, pat tā, ka tiem spīd cauri galvas āda. Bieži vien iemesls ir nepietiekama kopšana. Mēs rūpējamies par sejas un ķermeņa ādu, bet galvas ādu atstājam novārtā. Asinsvadi vairs nestrādā tik labi, asinis cirkulē lēnāk un nepiegādā matu sīpoliņiem pietiekami daudz barības vielu, tāpēc tiem nav spēka izkritušo matu vietā izaudzēt jaunus.

      Galvas ādai ir vajadzīga attīrīšana ar pīlingu, lai uzlabotu tās elpošanu, un mitrināšana ar speciāliem galvas ādai domātiem serumiem, fluīdiem, tonikiem, ko lieto pēc matu mazgāšanas, lai pabarotu matu sīpoliņus.
    3. Ko darīt, ja plāni mati saplok un pielīp pie galvas ādas? 
      Pirmkārt, plāniem matiem ieteicams lietot matu līnijas ar kolagēnu, bet bez silikoniem un eļļām, kas padara matus smagus un nostiepj lejup. Plāniem un smalkiem matiem vislabāk ir piemērots izsmidzināmais kondicionieris, jo izskalojamie kondicionieri ir paredzēti normāliem un bieziem matiem. Izsmidzināmo kondicionieri nevajag izskalot, labāk izvēlēties tādu, kas palīdz piešķirt matiem vairāk apjoma.

      Otrkārt, ļoti noderīgi ir absorbējošie līdzekļi, ko liek pie galvas ādas, veidojot frizūru, lai absorbētu mitrumu un lieko tauku sebumu. Absorbenti ir dažādi – aerosols sausai matu veidošanai, sausais šampūns, putas, pūderis, sausais kondicionieris, tekstūrsprejs utt.

      Jaunās tehnoloģijas sniedz dažādas variācijas, piemēram, ir speciāli pūderi, kas papildus piešķir apjomu, veidošanas putas, kas izžūstot pārvēršas par vieglu pūderi, absorbē mitrumu un taukus un piešķir matiem dziļuma efektu, absorbējoši spreji smalkiem matiem un tekstūrspreji. Tie neaizstāj sauso šampūnu, bet piešķir matiem tekstūru, īpaši tad, ja ir vēlme ieveidot lokas un/vai saglabāt matu formu. 

     

    Padoms!

    Žāvējot un veidojot matus ar karstajām ierīcēm, noteikti lieto aizsargājošu līdzekli (termoprotektoru). Visi profesionālo līniju līdzekļi vienlaikus satur arī aizsardzību pret sauli un UV starojumu, bet masu produkcijas līdzekļos filtru var arī nebūt, tāpēc labāk vienmēr pārliecinies par to esamību, izpētot norādes uz etiķetes. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē