• Šīs sezonas apavu tendences. Iesaka stiliste Indra Salcēviča

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pēc ziemas ir laiks melnos zābakus nomainīt uz vieglprātīgiem, koķetiem, aizraujošiem, sievišķīgiem un stilīgiem pavasara apaviem. Šobrīd ir pieejams satriecošs apavu dizainu klāsts, kas palīdz izpaust savu personīgo stilu un individualitāti. Par apavu tendencēm 2020. gada pavasara sezonā stāsta stiliste, modes dizainere un interaktīvā tiešsaistes žurnāla Morethansize autore Indra Salceviča.

    Vasaras sezonas modes aktualitātes priecē ar savu dažādību ne tikai krāsu un formu, bet arī stila ziņā. Līdztekus aktualitātēm, šajā sezonā nekur neizpaliek ilgtspējīgi dzīvojoša dizaina formas apavi, kas spēj izturēt laika pārbaudi un būt aktuāli arī nākamajās sezonās. Taču tas nebūt neliedz eksperimentēt un koķetēt ar jaunās sezonas tendencēm, kas atbilst personiskajam stilam.

    Lai gan modes un aktualitāšu ieteikumu ir daudz un, tie visi ir sevišķi izteiksmīgi, paturi prātā, ka pavasaris ir laiks izmēģināt jaunas lietas, tāpēc jūties brīvi iziet no savas komforta zonas un savai garderobei pievienot īpaši gaumīgu un modīgu sezonas elementu, ko varbūt kādā citā sezonā neatļautos izdarīt. Svarīgi, ka šobrīd pieejami internetveikali, kas ļauj, ievērojot akciju #paliecmājās, visu apavu klāstu mierīgi izpētīt internetvidē – izmanto to!

    • Velns slēpjas detaļās

    “Ļoti daudz uz modes mēles šogad tiek pārstāvētas arī loafers stila apavi. Īpaši aktuāli, ja loafers kurpes ir uz papēža, bet ne mazāk aktuāls ir loafers ar zemu, lēzenu papēdi,” informē stiliste. Tāpat arī viņa uzsver, ka šajā sezonā īpaša uzmanība jāpievērš detaļām.

    Šobrīd detaļas, it sevišķi, metāla sprādzes un ķēdes, ir vienas no tām lietām, kas veiksmīgi integrējas arī klasiskajā dizainā, padarot arī piezemētāka rakstura apavus par aktuālām modes tendencēm. Indra arī norāda, ka šajā pavasarī apaviem īpaši sievišķīgas noskaņas piešķir dažādas krāsas un izmēra bantes.

    • Jocīgāks papēdis – stilīgāki apavi

    Kā norāda Indra, modē ir atgriezušies interesanti, dīvaini un ļoti īpatnējas formas papēži. Dizaina ziņā kurpe var būt nedaudz aizgājušo gadu desmitu ieskaņās, bet papēža dizaina risinājumos ieskan futūristiskas notis.

     

    Priecē fakts, ka modes aktualitātes veiksmīgi integrējas arī klasiskas formas apavos. Šāda dizaina risinājums, kā papēdis citā krāsā, savu aktualitāti nezaudēs arī nākamajās sezonās. Līdz ar to šāda apavu iegāde var būt laba garderobes investīcija.

    • Balties Ugly sneakers vairs nav modē

    Savu aktualitāti  zaudējuši neglītie sportiskā stila apavi. To vietā ir nākušas daudz korektākas, ne tik ļoti dramatiskas pēc kopformas un krāsainas skrienamkurpes, kas dizaina ziņā ir daudz piemērotākas dažāda vecuma sievietēm. Tāpat uz modes pjedestāla ir radusies alternatīva Converse kedām, kas ir darinātas no ādas, padarot tās daudz sievišķīgākas. Tomēr siltajā sezonā Indra iesaka labāk izvēlēties  ērtas un gaumīgas sandales.

    • Romiešu tipa sandales – nezūdoša aktualitāte

     “Romiešu tipa sandales, manuprāt, ir ne tikai šīs sezonas, bet arī nākamo sezonu must have. Jo vasaras modes sezonai ir savi sezonālie trendi, kā, piemēram, safari, bohēma vai resort jeb kūrorta mode, kas savu aktualitāti nezaudē. Tāpat modes hīts ir sandales ar četrstūrveida purngalu un smalkām siksniņām.

     

    Šogad sandaļu pasauli viennozīmīgi pārņem arī asimetriskas siksnas un detaļas. Tāpat viena no aktualitātēm, kuru iekļaut pavasara apavu izlasē, ir pagājušā gadsimta 90. gadu stila vienkāršās un elegantās sandales ar dubultajām siksnām. 

    • Ādas krāsas apavi – piestāvēs visam

    Aizvien viens no must have ir zelta krāsas toņi apavos. Tāpat Indra aicina neaizmirst par bēšo krāsu jeb ādas toni, kas piestāv absolūti visam. Modes pazinēja norāda, ka šādas krāsas kurpes lieliski sader gan ar kāzu kleitām, gan arī iederēsies garderobē pēc kāzām.

     

     

    “Tā būs tiešām investīcija, ko jūs esat iegādājušās, un varēsiet lietot šīs kurpes arī pēc savas mūža svarīgākas dienas,” norāda Indra. 

    • Siksniņkurpes – ņemot vērā savu kāju iezīmes

    Vēl viena īpaša modes tendence apavu pasaulē ir Mary Jane stila kurpes. Tomēr Indra norāda, ka jābūt īpaši uzmanīgām, izvēlētos kurpes, kurām siksniņas aizdare ir tieši ap potīti.

    Tomēr ir ļoti rūpīgi jāskatās, vai jums šādas kurpes piestāvēs, lai gan tās šobrīd ir modē.

    “Meitenēm, kurām ir izteikti liela potīte vai, ja kāja ir vienveidīga, neieteiktu iegādāties kurpes ar šāda veida siksniņu tādēļ, ka siksniņa vizuāli sagriež kāju, tādā veidā potīti padarot vēl apjomīgāku,” ar ieteikumiem dalās stiliste.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē