• Siguldā vissmagāk saslimušais infekciju pārnesis savam radiniekam — skolēnam

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Viens no Siguldas pusē smagāk saslimušajiem bērniem pārnesis šiga toksīnu veidojošās zarnu nūjiņas izraisīto infekciju jeb STEC savam radiniekam – kādam skolēnam, kura klasē šīs situācijas dēļ uzdots veikt pastiprinātu dezinfekciju, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārsāve Sindija Brikmane.

    Tā kā šī infekcija tiek pārnesta no cilvēka uz cilvēku, skolēns to saņēmis no ģimenes locekļa, kurš ir viens no bērniem, kuram jau iepriekš laboratoriski apstiprināta zarnu infekcija ar komplikācijām, sacīja pašvaldības pārstāve.

    Brikmane norādīja, ka pašvaldība nav saņēmusi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus par turpmāko rīcību, tomēr pašvaldība ir uzdevusi izglītības iestādei veikt pastiprinātu dezinfekciju skolēna klasē, kā arī informēt visus klases vecākus par esošo situāciju.

    Pašvaldība aicina vecākus vērot savu bērnu pašsajūtu un meklēt ģimenes ārsta palīdzību, ja novēroti tādi simptomi kā vemšana, asiņaina caureja, krampjveida sāpes vēderā.

    Siguldas novada izglītības iestādēs turpinās pastiprināti dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumi ne tikai iestāžu koplietošanas telpās, bet arī pārtikas blokos. Tāpat pašvaldība joprojām gaida atbildīgo valsts institūciju atzinumu par smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņiem, uzsvēra Brikmane.

    Jau ziņots, ka kopš 11.septembra, kad atbildīgās iestādes sāka monitoringu, dažādas zarnu infekcijas slimības konstatētas 46 Siguldas iedzīvotājiem, šorīt Latvijas Radio pastāstīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    Šajā laikā SPKC ticis paziņots par 46 saslimšanas gadījumiem, tostarp 39 bērniem. Kopš septembra pirmās nedēļas neviens jauns E.coli inficēšanās gadījums nebija konstatēts – tas līdz šim vija apstiprināts pieciem bērniem un vienam pieaugušajam. Savukārt salmonella konstatēta deviņiem bērniem, kuri nāca no diviem bērnudārziem, bet ēdienu tiem gatavoja vienā iestādē.

    SPKC pārstāvis atzīmēja, ka pašlaik varot secināt, ka saslimušos bērnus vieno vietas, kuras viņi apmeklēja, un ēdinātājs, kas viņiem nodrošināja pārtiku.

    Perevoščikovs uzsvēra, ka veselības drošības pasākumi Siguldā paliek spēkā un joprojām tur tiks nodrošināta medicīniskā novērošana.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē