• Sekstings – viens no labākajiem veidiem, kā attiecībās saglabāt erotiku

    Sekss
    Iveta Sazonova
    28. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tagad, kad daudzu cilvēku attiecības pārvērtušās par attālinātām, sekstings ir viens no labākajiem veidiem, kā attiecībās saglabāt erotiku. Protams, to vari izmēģināt arī vienā mājsaimniecībā – varbūt atklāsiet ko jaunu?

    Kas ir sekstings?

    Sekstings ir apmainīšanās ar seksuāla rakstura ziņām, fotogrāfijām un videoklipiem. Vārds cēlies no angļu valodas divu vārdu savienojuma – sex (sekss) un texting (sarakstīšanās). Pēc būtības – gandrīz tas pats vecais sekss pa telefonu, tikai nu jau sarakstes veidā.

    «Rītdiena var nepienākt, sūti plikumus šodien»

    Kāda varbūt teiks: ārprāts, vai tas vispār ir normāli! Tas, protams, katram ir dziļi individuāli – kas vienam ārprāts, tas citam kaut kas gluži ikdienišķs –, bet kopumā sekstings mūsdienās ir gana izplatīta un pavisam normāla cilvēku tuvības sastāvdaļa. Kā rāda kāda ASV veikta pētījuma dati, 8 no 10 aptaujātajiem atzinuši, ka aizvadītajā gadā pamēģinājuši sekstingu, savukārt 75% no viņiem norāda, ka neķītrās ziņas rakstījuši savam pastāvīgajam partnerim. Turklāt tieši kovidlaiks iekustinājis pikanto sarakstīšanos – jau pašā pandēmijas sākumā sociālajā vietnē Twitter visai populārs kļuva izdomāts Bībeles pants Coronavirus 3:17 «Tomorrow isn’t promised, send nudes today» jeb «Rītdiena var nepienākt, sūti plikumus šodien».

    Lai sekstings būtu izdevies

    Padomi iesācējām

    • Iepazīsti, pirms sūti neķītrības! Šis ir absolūts pamatnoteikums – tu noteikti nevēlies, lai kāds izvirtulis vai vienkārši slikts cilvēks noplūdina tavas kailbildes, tāpēc parūpējies, lai sekstings paliek nodarbe, kas domāta tuviem cilvēkiem. Un, ja neesi pārliecināta, vai virtuālā randiņa biedrs tev ir pietiekami tuvs, sākumā iepazīsti viņu vismaz sarunās. Svarīgi arī pārrunāt, kāda abiem ir attieksme pret sekstingu, uzzināt, vai partnerim nav pret to iebildumu. Citādi tā var dabūt trieku vai vēl sliktāk – sākt smieties! Robežu noteikšana un izpratne ir ļoti svarīga.
    • Pārbaudi privātumu! Uzmanies, lai nosūtītajās fotogrāfijās vai videofailos nebūtu redzama tava seja vai kaut kas raksturīgs, individuāls, piemēram, tetovējums. Noteikti arī pārbaudi konkrētās lietotnes privātuma politiku – tur vajadzētu būt informācijai, vai dati tiek dublēti un kur tie tiek glabāti.

    Drošākā vietne tādām sarakstēm ir Snapchat, kur pēc noteikta laika ziņas dzēšas, turklāt atnāks paziņojums, ja partneris būs veicis ekrānuzņēmumu.

    • Tikai nesteidzies! Sekstings ir gluži kā sekss, lai arī bez fiziskas līdzdalības, un tieši tāpēc arī tam nepieciešama priekšspēle. Nemeties tajā pārāk strauji un uzreiz! Sekstings ir smalka māksla, un ir svarīgi, lai tas sāktos ar delikātiem teikumiem.
    • Esi interesanta! Sarakstē lieti noderēs pastiprināta vizualizācija, lai radītu īsto noskaņu un iekvēlinātu partneri. Turklāt tādā veidā izvairīsies no garlaicīgām sarunām. Vari izmantot arī lomu spēles.  
    • Atklāti paud savas fantāzijas. Lai viss izdotos, tev jāspēj atvērties un ļauties šim pasākumam. Nekautrējies paust savas fantāzijas un vēlmes. Ja vēlies, runā neķītrības, kas tevi uzkurina, un neļauj, lai pārāk racionālas domas novērstu uzmanību no šā procesa. Ja uztraucies, ka sekstings būs apkaunojošs, visticamāk, tu tam vēl neesi gatava.
    •  Atslābsti! Ja pārāk uztraucies par visu šo padarīšanu un nejūties droša, vai varēsi iejusties, vislabākais ieteikums ir – atslābsti! Tāpat kā reālajā seksā – tu taču nevēlies paredzēt un pārdomāt katru notiekošā detaļu.

    Kā kļūt par sekstinga profiņu

    Protams, vienas noteiktas formulas nav, bet ir daži paņēmieni un frāzes, kā uzkurināt sarakstes gaisotni. Šie īsie piemēri derēs pašam sākumam:

    – Vēlos, lai mani uzbudini.
    – Tu padari mani traku.
    – Ilgojos pēc tavas smaržas.
    – Vēlos sajust, kā tava āda pieskaras manējai.
    – Varbūt esmu pelnījusi pērienu?

    Paturi prātā – sekstings jau nav tikai par uzbudināšanos, bet arī par kopīgām atmiņām un kopā pieredzētiem skaistiem mirkļiem. Atgādini par tiem:

    – Visu dienu nevarēju normāli pastrādāt, jo nepārtraukti domāju par tevi manos kaisles saburzītajos palagos.
    – Mana gulta joprojām smaržo pēc tevis, tāpēc nevaru koncentrēties citām lietām.

    – Viss, par ko varu domāt, ir tava mute. Vēlos, lai skūpsti katru mana ķermeņa centimetru.

    Un jau mazliet karstāka sekstinga fāzei (ieslēdz radošumu!):

    – Tava vieta ir man priekšā uz ceļiem. Nevaram būt blakus, bet gribu redzēt, kā tas izskatās.
    – Iedomājos, kā tu man pieskaries, lai varu to darīt tavā vietā, un mans ķermenis paliek kā bez spēka.
    – Šobrīd tu nevari mani pielūgt ar savām lūpām, bet ar vārdiem gan. Pastāsti, cik ļoti mani gribi.
    – Pastāsti, kā tu gribi, lai es tev piederu. Mini katru detaļu, un to, ko jūti…

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē