• Seksologs: Visas sievietes, kas lasīs manu atbildi, teiks tā: «Šitas uz mani neattiecas!»

    Sekss
    Vintra Vilcāne
    Vintra Vilcāne
    30. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Seksologs ir gana provokatīvs un tiešs, un viņa teiktais auditorijā bieži vien izraisa strīdus un diskusijas. Bet divdesmit gadu praktiskā pieredze Aleksam Mejam devusi iespēju pašam pārliecināties par to, kas strādā un kas nestrādā seksā.

    Alekss Mejs ir krievu izcelsmes Holandē dzīvojošs seksologs un psihologs. Vada seksa meistarības seminārus un treniņnodarbības Monreālā, Ņujorkā, Amsterdamā, Oslo, Krievijā, Ukrainā un citur. Alekss Mejs ir kursu sēriju G punkta noslēpumi, Kā paildzināt dzimumaktu, Seksa akadēmija sievietēm un Seksa pozīcijas maksimālai baudai izveidotājs. Grāmatu Sekss – praktiskā pieredze vīriešiem, Sekss – praktiskā pieredze sievietēm un 11 sieviešu orgasma veidi autors.

    Ar ko sieviete varētu pārsteigt savu vīrieti?
    Sievietēm bieži vien tiek dots šāds padoms – sarīko romantiskas vakariņas savam partnerim! Aizdedz sveces, uzklāj svētku galdu! Ziniet, uz ko visi šie skaistie apraksti nostrādā? Uz citu sievieti. Tāpēc, ka šos padomus dod sievietes sievietēm. Vai arī vīrieši, kas pat nepiepūlas aizdomāties, kas veido sieviešu vajadzību pēc romantikas. Viņi nozog šos padomus un pēc tam pārdod tos sievietēm. Un sievietes ir vīlušās, ka uz vīrieti neiedarbojas tik labi iecerētais romantiskais vakars.

    Viņas sāk uzskatīt, ka partneris ir nepateicīgs tipiņš, kas nemāk novērtēt romantiku. Es taču ieliku visu savu enerģiju, lai to dabūtu gatavu, bet viņš pateica: nu, tā nekas.

    Bet lēta padomu došana no sērijas nopērc skaistu apakšveļu un dari laimīgu savu partneri nekur neved. Tas ir strupceļš. Bez īstas sapratnes par to, kā vīrietis īstenībā redz pasauli, kas viņu uzvelk gultā, nekādu pārsteigumu nebūs. Te vajag dziļāku izpratni par vīriešu psiholoģiju. Un tas ir kaut kas pilnīgi cits, nevis lēti padomi. Tāpēc mana atbilde būs skarba – nezinot kaut ko vairāk par vīrieti, sieviete pilnīgi ne ar ko viņu nepārsteigs ne Valentīndienā, ne kādā citā romantiski iecerētā dienā. Atvainojiet, bet tā ir.

    Vai sievietes prot paprasīt vīrietim tieši to, kas viņām vajadzīgs?

    Paprasīt kaut ko fiziskajā jomā, protams, var. Tas nav sarežģīti. Bet daudzas sievietes saskārušās ar negatīvu pieredzi, ka, piemēram, ieminoties kaut ko par rokudzelžiem vai pātadziņu seksā, vīrietis ir neizpratnē: «Tu esi izvirtule? Kādi vīrieši tev pirms tam ir bijuši? Ko tu ar viņiem esi darījusi?» Tad sievietei šķiet, ka kaut ko jautāt ir bīstami. Vai arī tāds piemērs. Pāris nodarbojas ar seksu klasiskajā pozīcijā, bet sieviete izjūt sāpes. Kad viņa par to stāsta vīrietim, viņš kļūst dusmīgs: «Kas ir ar tevi, tu esi frigida?»

    Sievietes, kas izjutušas negatīvu reakciju no vīriešu puses, pēc tam tiešām vairs neko neprasa. Tomēr prasīt arī ir jāmāk. Ziniet, to nevajag darīt tā ļoti tieši, jo tiešs skrējiens kā bullim ar pieri pretī toreadoram ir iznīcinošs. Nu, piemēram, ja sieva autoritatīvā tonī vīram paziņo: «Še tev seksa kursi, še – kompaktdisks, mācies!» – tad tā būs šķiršanās pēc piecām minūtēm.

    Līdz daudz kam vīrieti vajag neuzkrītoši aizvest, lai viņš pats nemaz nesaprastu, ka kāds viņu mēģinājis ietekmēt.

    Var mazliet aplinkus vīrietim ieminēties, kā viņš sagādātu vairāk baudas gultā. Tas jādara smalki, izprotot vīrieša psiholoģiju. Katra sieviete pati izvēlas, kādi paņēmieni der viņas konkrētajam vīrietim. Kas der vienam, varbūt neder citam. Tas viss ir ļoti individuāli.

    Vai vīrieti seksuāli atvērt ir vieglāk nekā sievieti?
    Es tā nedalītu – vieglāk vai grūtāk. Tas būtu tāpat kā spriest, kādu mašīnu ir vieglāk vadīt – opeli vai mersedesu. Tam taču nav nozīmes, ja ir autovadīšanas tiesības.

    Sievietes ir audzinātas, lai izpatiktu un izdabātu vīrietim. Jo nav jau nekāds noslēpums, ka viņas baidās tikt pamestas.
    Te atkal nevaru dot piecus padomus no sērijas – ko darīt, lai vīrietis tevi nepamestu. Ja sieviete nezina, kā darbojas vīrieša smadzenes, kas viņam ir svarīgi un kas trāpa tieši mērķī, tad ar izdabāšanu vien būs par maz. Sievieti, ar kuru vīrietim ir labi, viņš negrib atlaist. Bet kas parasti notiek? Sievietes atkal kaut kur ir izlasījušas, piemēram, padomu – saki savam vīrietim komplimentus, slavē viņu! Ar ko tas beidzas? Ar to, ka vīrietis ir pārēdies komplimentus un vairs uz tiem nemaz nereaģē. Bet turpina tos pieprasīt, jo pieradis, ka viņu nepārtraukti slavē. Absolūti bezatbildīgs padoms.  

    Ko ieteikt seksuāli neapmierinātai sievietei?
    Ja sieviete nav precējusies, tad es viņai ieteiktu sākt meklēt partneri, kurš gatavs pilnveidoties un attīstīties seksa jomā kopā ar viņu.

    Sieviešu kļūda ir tā, ka viņas meklē labus mīlniekus, bet tādu jau nav.

    Ir jāmeklē pārmaiņām gatavi cilvēki. Ja abi ir vienlīdz ieinteresēti procesā, aug un attīstās, ir iespējams nonākt līdz labam seksam. Savukārt precētām sievietēm neuzkrītoši – nekādā gadījumā pa tiešo! – kaut nedaudz jāpabīda savs vīrietis uz pilnveidošanās pusi.

    Vai ir kādi knifi seksā, kas vienmēr darbojas?
    Tas nav tik vienkārši. Lai to paskaidrotu, man vajadzīgs ilgāks laiks. Piedodiet, bet piecās minūtēs nav iespējams aprakstīt smadzeņu darbības gaitu.

    Ko jūs domājat par to, ka sieviete ir seksa iniciatore?
    Ja vien tas nenotiek vulgāri, šāda iniciatīva ir pat atbalstāma. Vīriešiem patīk, ja viņu pastāvīgā partnere ir seksa iniciatore. Bet, ja sieviete bārā pieies klāt kādam un teiks – gribu seksu ar tevi, viņa vīrieti nobaidīs. Un nobaidīs jebkuras nacionalitātes vīrieti jebkurā valstī. Jo jebkuras valsts bārā vai diskotēkā, pieejot klāt sievietei, ja vien viņa nav prostitūta, vīrietis saprot, ka būs jāpacenšas, lai viņu iegūtu. Tik tieši seksu paģērošas sievietes vīrietim liksies vai nu nenormālas, vai nez ko sapīpējušās. Vai arī viņš šajā aicinājumā saskatīs kaut kādas lamatas. Un, ja tā, tad vīrietis aizbēgs.

    Kas vīriešus visvairāk kaitina sievietēs seksuālā ziņā?
    Tagad visas sievietes, kas lasīs manu atbildi, teiks tā: «Šitas uz mani neattiecas!» Bet tieši uz tām, kas tā teiks, tas attieksies. Vīriešus kaitina sievietes, kas neiesaistās seksā, kas guļ kā baļķis, kā medūza. Es, protams, drusku pārspīlēju. Bet vīriešiem ļoti bieži tieši tā liekas. Un, ja kāda tagad teiks – es gan tāda neesmu, iespējams, tikai viņai pašai liekas citādi.

    Kad seksa meistarības semināros jautāju – puiši, pasakiet, cik jūsu dzīvē ir bijis labu mīļāko (nejaukt ar mīlestību), cik sieviešu, kuras bijušas labas gultā, jums palikušas atmiņā, viņi atbild tā – ne vairāk kā divas visas dzīves laikā. Kad tūkstošiem – turklāt veseli un spēcīgi vīrieši – Krievijas prezidenta administrācijas darbinieku, biznesmeņu, aktieru, televīzijas raidījumi vadītāju, kuriem bijušas neskaitāmas sievietes, saka: viena laba mīlniece, par to ir vērts aizdomāties. Un, kad es vīriešiem prasu, vai tā gultā labā sieviete ir jūsu tagadējā partnere, viņi pārsvarā atbild – nē. Tāpēc spēja atvērties vai gluži otrādi – nespēja to darīt, skar pilnīgi visas sievietes.

    Tad par kādu sievieti jūs teiktu – laba gultā?
    Ziniet, vīrietim ir par maz, ja sieviete gultā vaid un aktīvi kustas. Kāpēc nereti viņam pēc seksa vēl vajadzīgas pornofilmas? Jo tur viņš ierauga – nu ne pilnīgi visu, bet dažus sev ļoti vajadzīgus aspektus.

    Laba gultā – tā ir atvērta sieviete, kas patiesi ir ieinteresēta procesā. Pat vēl vairāk – pārņemta ar to.

    Sieviete, kas neapslāpē un nebremzē savas seksuālās izjūtas. Laba gultā – tā ir jutekliska, jutīga sieviete. Un jutekliskums bieži vien nav tas, ar ko to asociē pašas sievietes. Svarīgi atšifrēt šā vārda nozīmi.

    Laba mīlniece ir vai nu vienkārši no dabas apveltīta ar spējām seksā, vai arī to visu iemācījusies, plus vēl, protams, jūtu ķīmija ar partneri?
    Sievietes lielākoties ir ļoti nebrīvas un kompleksainas. Bet katra sieviete var kļūt atvērtāka, ticiet man! Kaut kādus aspektus sevī var uztrenēt.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē