• Kā horoskops ietekmē tavu pievilcību? Skaidro astropsiholoģe

    Pievilcība
    Gundega Gauja
    Gundega Gauja
    20. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ground Picture / Shutterstock
    Pieņemts domāt, ka pievilcību un šarmu mantojam no vecākiem. Sava nozīme ir arī izvēlētajam dzīvesveidam. Tomēr astroloģija apgalvo, ka šajā spēlē ir vēl viens spēlētājs – cilvēka skaistuma un seksualitātes kapitālu spēcīgi ietekmē arī planētu izkārtojums katra piedzimšanas kartē jeb natālajā horoskopā.

    Konsultē Līga Šīrona, astropsiholoģe, astroskolas Chronos pasniedzēja.

    Skaistums un pievilcība jau pašos pamatos, protams, ir visai subjektīvi jēdzieni. Tomēr nenoliedzami – piedzimstot kādam tā visa tiek mazāk un kādam vairāk. Un te nav runa tikai par paaudžu paaudzēs tālāk nodotiem ārējiem dotumiem, bet arī par iekšējo magnētismu, harismu.

    Droši vien arī tev kādreiz ienācis prātā – kāpēc šī garkājainā skaistule ar skropstām līdz uzacīm uz randiņiem tiek aicināta daudz retāk nekā, piemēram, apaļīgā smējēja, kurai nav ne platīnblondu cirtu, ne kāju, kas sākas no padusēm, turklāt ir paradums vilkt mugurā to, kas, šķiet, skapī pagadījies pa rokai pirmais?

    Jā, ārēji ne tik bagātīgi ar daiļumu apveltītas personības ar savu šarmu spēj apburt tik ļoti, ka ap viņām vienmēr pulcējas pielūdzēji. Tāds neizskaidrojams magnētisms – turp velk, un viss!

    Tad, lūk, astroloģija apgalvo, ka katra pievilcības kapitāls piedzimstot ir ierakstīts viņa individuālajā zvaigžņu kartē, kur planētas izvietojušās noteiktā veidā un kombinācijās.

    «Natālajā jeb piedzimšanas kartē tiešām var redzēt, kāds katram ir šis starta kapitāls attiecībā uz ārējo un iekšējo pievilcību, un tas visiem nav vienāds,» skaidro astroloģe Līga Šīrona.

    «Tur var būt norādes uz to, ka cilvēks ir fiziski pievilcīgs (atbilstošs klasiskiem vai mūsdienīgiem skaistuma etaloniem), labs runātājs, jokdaris, apveltīts ar augstu intelekta kapacitāti vai, teiksim, labu sportista potenciālu. Tomēr jāsaprot, ka dzimšanas karte ir kā simbolisks apzīmējums tam līgumam, ko dvēsele nāk šeit piedzīvot. Var teikt, ka attiecīgi arī mūsu izskats atbilst tiem mērķiem, uzdevumiem, kas dvēselei šeit ir izdarāmi. Astroloģiskā karte ir kā uzmetums cilvēka dzīves mājai, vēlāk cilvēks būvē un uztur šo māju pats. Un tas jau ir atkarīgs no katra paša.»

    Kuras planētas atbildīgas par pievilcību?

    Planētu potenciālu dažādās dzīves sfērās, tostarp dabas doto pievilcības un magnētisma daudzumu kārtīgi spēs izskaidrot tikai profesionāls astrologs, taču tas neliedz arī pašai papētīt – ko par pievilcību saka tavas planētas (īpaši svarīgas šajā jomā ir Venera un Jupiters).

    Venera. Piedzimšanas kartē tā raksturo visu, kas saistīts ar skaistumu, valdzinājumu, sievišķību, harmoniju, atbild par simpātijām un prieku. Neatkarīgi no tā, kāda ir tava vispārējā horoskopa zīme, Venera tavā dzimšanas brīdī ir atradusies kādā konkrētā zodiaka zīmē. Vairāk pievilcības piemītot tiem cilvēkiem, kuru Venera atrodas…

    • ​​​​​Svaros. Tad cilvēka skaistums esot virs vidējā, ir lielāka varbūtība, ka sieviete atbilst sava laika sabiedrības skaistuma normām.
    • Vērsī. Tā ir zemes stihijas zīme, tāpēc šis skaistums esot piezemētāks, tāds kā smagnējāks un mātišķāks.
    • Zivīs. Šīm sievietēm piemītot vairāk iekšējs, emocionāls skaistums. Arī magnētisms – būdami blakus viņai, apkārtējie nespējot palikt vienaldzīgi.

    Jupiters. Planēta labdare, atbildīga par veiksmi, labklājību, statusu.

    Cilvēka pievilcību iespaido vairāk netiešā veidā, tomēr iespaido. Jupiters ir planēta, kas apiet zodiaka apli 12 gados un uzturas katrā zīmē apmēram gadu. Līdz ar to veselām cilvēku grupām Jupiters natālajā kartē var būt vienā zīmē. Piemēram, klasesbiedriem. Tātad ik pēc 12 gadiem katrai zīmei ir gadu ilgs periods, kuru uzskata par cilvēka dzīvē īpaši veiksmīgu un daudzsološu.

    Visa labā šajā gadā ir vairāk – arī ārējā skaistuma.

    Neptūns. Ilūziju un iedvesmas planēta. Neptūns vienā zodiaka zīmē uzturas 13 gadu. Tas vairāk ietekmē nevis cilvēka individuālo izskatu, bet veselu sfēru, konkrēti – modes pasauli un tās attieksmi pret skaistuma principiem noteiktā laikposmā. Skaistums bieži vien tiek identificēts ar modeļu pasauli, kur ir gan klasiskais, gan alternatīvais, neparastais skaistums. Līdz ar to skaistuma izpratne sabiedrībā mainās.

    Vērša un Skorpiona akcenti – seksapīla rādītāji

    Cilvēkiem, kam horoskopā ir spēcīgi izteikti šo zīmju akcenti (planētu izvietojums, aspekti, savienojumi u. c.), ir lielāks saslēgums ar ķermeni, izteiktāka hormonu darbība. Tātad tieši šo divu zīmju nospiedumi kartē diezgan skaidri norāda uz seksualitātes kapacitāti.

    «Taču šīs enerģijas pielietojums ir plašs, runa nav tikai par seksu,» uzsver astroloģe. «Tur ietilpst arī vara, dominance, un arī tās, kā zināms, ir diezgan magnētiskas, citi cilvēki spēcīgi pievelkas varai un dominancei.»

    Kas patiks man?

    Natālajā kartē var arī redzēt, kādi cilvēku tipāži būs pievilcīgi un interesanti mums pašiem, kādas rakstura iezīmes citos šķitīs apbrīnojamas, ko gaidīsim no otra mīlestībā un partnerībā. To kartē palīdz noskaidrot Venera un Marss – mūsu iekšējā sieviete un iekšējais vīrietis.

    • Vīrietis sievietē visbiežāk meklēs tās vērtības un kvalitātes, ko raksturo Venera viņa paša astroloģiskajā kartē. Piemēram, vīrietis pēc horoskopa ir Lauva, bet viņa Venera ir Jaunavā – attiecīgi visdrīzāk viņš meklēs racionālu, strādīgu, kārtīgu, piezemētu sievieti ar Jaunavas zīmes īpašībām.
    • Sievietes izvēli nosaka viņas Marss. Apskatot savu Marsa izvietojumu, vari gūt zināmu skaidrību, kāpēc tevi interesē tādi vai šādi tipāži. Piemēram, sieviete ir Dvīnis, bet Marss viņai ir Skorpionā, turklāt spēcīgās pozīcijās. Visdrīzāk šī sieviete meklēs magnētisku, seksuālu, dominējošu vīrieti, kurš pār viņu valdīs.

    Astroloģe gan uzsver: «Šis viss ir tikai maziņš puzles gabaliņš, kas parāda tikai tendences.

    Vai tas, kas man patīk, sakritīs ar to, ko piedāvā dzīve, – to rādīs pārējo planētu savstarpējās attiecības.

    Piemēram, ar prātu saproti, ka tev vajag atbildīgu, uzticamu vīrieti, bet velk pie sliktajiem puišiem. Vai arī – ļoti patīk tie spēcīgie, varošie, bet realitātē uzmanību pievērš un rindā stāv vien nīkuļi, kas grib pasēdēt sievietei uz kakla. Astroloģiski tur ir sava loģika, un kartē to var redzēt. Taču jāņem vērā, ka klāt nāk arī ģimenes, dzimtas tradīcijas, pieredze. Un tas jau ir daudz dziļāks stāsts.»

    Skaistums ir izvēle

    Arī ja tavas planētas dzimšanas brīdī nav bijušas tajās astroloģiskajās mājās, kur skaistumu un seksapīlu dalīja, satraukumam nav pamata. «Astroloģiskā karte ir tikai starta kapitāls, uzmetums dvēseles plānam,» saka Līga Šīrona. Tālāk ir tas, ko mēs paši sējam, stādām, rušinām, barojam, laistām, būvējam, remontējam.

    Jo vecāki kļūstam, jo izteiktāk dzīve ir mūsu iepriekšējo izvēļu summa un to sekas. Un tas attiecas arī uz izskatu un pievilcību. Var, protams, sēdēt kaktiņā un raudāt – ak, es nabadziņš! Bet mēs varam arī izvēlēties būt pievilcīgi, un neviens to nevar aizliegt – mūsdienās ir daudz iespēju. Varianti ir dažādi. Ļoti daudz ir mūsu pašu rokās.»

    Uzzini vairāk

    • Savu planētu izvietojumu var noskaidrot, piemēram, resursos astro.com vai astro-seek.com. Tur varēsi arī gūt bāzes aprakstus savas kartes būtiskākajiem aspektiem (angļu val.).
    • Bezmaksas video par planētu dabu, to izpausmēm dažādās zodiaka zīmēs – Facebook grupā Dvēseles prakse. Astroloģija.

    Raksts no žurnāla Ieva arhīva

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē