• Sejas vairogus turpmāk drīkstēs lietot tikai kopā ar sejas masku

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. februāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no LTV video
    Lai pasargātu sevi un citus no saslimšanas ar Covid-19, turpmāk sejas vairogus cilvēki drīkstēs lietot tikai kopā ar sejas masku, informē Veselības ministrija.

    Veselības ministrija jau līdz šim ir uzsvērusi, ka primāri cilvēkiem iekštelpās ir jālieto sejas maska un sejas vairogu lietošana bija pieļaujama izņēmuma gadījumos. Šodien, 2. februārī, valdība atbalstīja Veselības ministrijas priekšlikumu noteikt stingrākas prasības – sejas vairogus izmantot drīkst, bet tikai kopā ar sejas maskām. Šāda prasība attieksies arī uz tirdzniecības jomas  darbiniekiem.

    Šobrīd ir pierādīts, ka gan vienreizlietojamo medicīnisko sejas masku, gan daudzreizlietojamo nemedicīnisko sejas masku lietošana samazina risku pārnest SARS-CoV-2 infekciju no cilvēka uz cilvēku. Savukārt sejas vairogu efektivitāte nav pierādīta.

    Lai ierobežotu vīrusa izplatību, mutes un deguna aizsegam ir cieši jāpieguļ sejai, ko nodrošina sejas maska, savukārt gar vairoga malām elpošanas ceļu pilieni brīvi nokļūst apkārtējā vidē.

    Tas nozīmē, ka turpmāk cilvēki drīkstēs izmantot medicīniskās vai higiēnas (auduma) sejas maskas. Vienlaikus sejas vairogi var tikt lietoti lai pasargātu acu gļotādu vai seju no pieskaršanās ar rokām, bet ne elpošanas ceļu pilienu uztveršanai. Tādēļ tos turpmāk drīkst lietot tikai kombinācijā ar sejas masku.

    Šo prasību izpildi kontrolēs arī atbildīgās iestādes, kā arī tirdzniecības darbiniekiem būs tiesības neapkalpot pircēju, ja tiks lietots tikai sejas vairogs.

    Šīs prasības būs spēkā nākamajā dienā pēc grozījumu publicēšanas Latvijas Vēstnesī.  

    1 komentārs

    Raimonds Vecvagars
    Debīlā Latvijas Valdība Jums vienmēr tikai kādam piesieties , Sejas Vairogs jums nepalīdz , Dirsā Jums nav tas Covids aptaurētie muļķi , Pie mums nav ne tādu masku ne tādu vairogu un cilvēki iet un dara ko grib , pamulķais Kariņš ar savu Pavļukieni pedofīliem izdomā brīnumus Latvijā . Ne pa velti Jums tur slāna dauza un šauj muļķu zeme aptaurētā

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē