• Šausmu scenāriji pēc mākslīgo skropstu pieaudzēšanas

    Skaistumkopšana
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    20. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mākslīgo skropstu pieaudzēšana ir ļoti vilinoša kosmētiskā procedūra – skropstas ilgi izskatās kuplas un garas, ir perfekti atdalītas cita no citas. Taču dzirdēti arī šausmu stāsti, ka no mākslīgajām skropstām acis iekaist un asaro, plakstiņi pietūkst un sāp… Kas tādās reizēs var būt pie vainas?

    Visbiežāk šādus simptomus izraisa alerģiska reakcija pret līmi, tāpēc meistarei vajadzētu pajautāt, vai līdzekļi, kurus viņa izmanto, nevar izraisīt alerģiju. Jāņem vērā, ka alerģija var neparādīties pirmajā reizē, bet kādā no nākamajām – īpaši tad, ja cilvēkam tajā brīdī ir novājināta imunitāte. Vēl viens iemesls acu asarošanai un iekaisumam var būt neprecīza skropstu pielikšanas tehnoloģija, meistares neprasmīga rīkošanās. Biežāk izmantotā tehnoloģija ir viens pret vienu, kad katru mākslīgo skropstu līmē uz vienas dabiskās skropstas. Savukārt 2D, 3D, 4D nozīmē, ka pie katras dabiskās skropstas tiek līmētas divas, trīs, četras vai pat vairākas mākslīgās. Svarīgi, lai meistare mākslīgo skropstu pielīmētu tieši milimetru no plakstiņa. Ja tā tiks pielīmēta tuvāk, sajūtas būs ļoti nepatīkamas – šķitīs, ka acī kaut kas iekritis, un visu laiku gribēsies to izberzēt. Tik tuvu pielīmēta skropsta kairinās plakstiņa ādu, un beigu beigās plakstiņš iekaisīs.

    Svarīgi arī, lai mākslīgās skropstas tiktu pieliktas, izmantojot pēc iespējas mazāk līmes, lai tā neveidotu redzamus kunkuļus un neiekļūtu acī.

    Mākslīgās skropstas labi turas vidēji četras nedēļas, līdz divu mēnešu laikā izkrīt pavisam. Pēc tam dabiskās skropstas ir mazliet trauslākas un plānākas, jo katram matiņam ir bijusi pastiprināta slodze un grūtāk elpot, jo to nosegusi mākslīgā skropsta. Taču tas nenozīmē, ka skropstas būs neatgriezeniski traumētas. Rūpīgi pieaudzējot mākslīgās, dabisko skropstu augšana netiek traucēta, tomēr ik pēc pusgada vajadzīga vismaz mēnesi ilga pauze.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē