• Samazinoties pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvaram, janvārī mācības klātienē varētu atsākt 9. un 12. klases

    Skola
    Ziņu aģentūra LETA
    3. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja nākamā gada janvārī pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars būs 4–5% no testēto skaita, tad valdība varētu lemt par atvieglojumiem mācību procesā un 9. un 12. klašu mācīšanu klātienē, šodien preses konferencē sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

    Viņa stāstīja, ka, ja janvāra sākumā vai vidū būs uzlabojusies kopējā saslimstības statistika, skolas varēs atgriezties pie A un B modeļa realizācijas, atkarībā no skolas infrastruktūras. Arī pagaidām spēkā esošā prasība par nepieciešamību nodrošināt trīs kvadrātmetrus katram skolēnam būs spēkā atkarībā no Covid-19 statistikas janvārī, teica ministre.

    Vienlaikus izglītības ministre norādīja, ka, ja pozitīvo gadījumu īpatsvars būs 4–5% robežās, arī 7.-12. klases varētu pāriet vismaz uz B mācību modeli.

    Šuplinska uzsvēra, ka šobrīd jāmeklē nestandarta risinājumi un jārespektē drošības pasākumi. Kad to nevar, vai uzrodas kādi šķēršļi, vajag vērsties pie Izglītības un zinātnes ministrijas, Izglītības kvalitātes valsts dienesta un savas pašvaldības, lai kopīgiem spēkiem pārvarētu grūtības, kas saistītas ar Covid-19 saslimušo skaita pieaugumu, pauda ministre.

    Jau ziņots, ka otrdien valdība nolēma līdz 2021.gada 11. janvārim pagarināt ārkārtējo situāciju, un stingrāki drošības pasākumi tiek ieviesti arī izglītības jomā. Klātienē mācību process drīkst notikt tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēm, bet 5.-6. klases no nākamās nedēļas, 7. decembra, mācīsies attālināti.

    Līdz ārkārtējās situācijas beigām attālināti mācās arī 7.-12.klases.

    Tāpat saglabājas jau līdzšinējais noteikums par trīs kvadrātmetru platības nodrošināšanu skolā vienam skolēnam. Noteikti arī stingrāki noteikumi par sejas masku nēsāšanu – no 4.janvāra skolās mācību procesa laikā un ārpus tā sejas maskas jānēsā visiem – gan skolēniem, gan skolotājiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē