• Sākti pirmie administratīvā pārkāpuma procesi par obligātu sejas masku nelietošanu

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Valsts policija sestdien, 21. novembrī, vienlaikus visā Latvijā veica preventīvas pārbaudes ar mērķi pārliecināties un uzraudzīt, vai tiek ievērots valdības pieņemtais lēmums par obligātu sejas masku lietošanu publiskās iekštelpās.

    Policija kopumā veica gandrīz 700 preventīvās pārbaudes visā Latvijā, no tām 102 pārbaudes ir veiktas tirdzniecības centros. Jāteic, ka lielākoties noteiktie ierobežojumi un drošības prasības tika godprātīgi ievērotas – iedzīvotāji ir bijuši atbildīgi un lietojuši mutes un deguna aizsegus.

    Kā jau arī iepriekš esam minējuši, arī policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus. Tāpēc lielākajā daļā gadījumu, konstatējot iespējamus pārkāpumus, policisti ir devuši preventīvas norādes vai mutiski brīdinājuši. Šajās pārbaudēs likumsargi kopumā 65 gadījumos ir devuši preventīvus norādījumus par nepieciešamību lietot mutes un deguna aizsegus.

    Tomēr jānorāda, ka lai gan vairums iedzīvotāju ir bijuši atbildīgi, ievērojot noteiktās prasības, diemžēl konstatēti arī pārkāpumi, kad personas, atrodoties publiskās iekštelpās, klaji neievēro noteiktās drošības prasības. Līdz ar to astoņos gadījumos ir uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi par sejas masku nelietošanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē