• Sākas Lielais gavēnis! Dziedātājas Karīnas Tropas atteikšanās pieredze

    Veselīgs dzīvesveids
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    22. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Karīna Tropa
    Foto: no personiskā arhīva (Una Taal)
    Karīna Tropa
    Pateikt sev nē ir viegli, bet izdarīt – daudz grūtāk. Viss sākas ar apņemšanos no kaut kā atteikties – šodien, šonedēļ, vienu mēnesi, gadu vai visu mūžu. Diemžēl pat labākās apņemšanās aizmirstas, apnīk vai kļūst par grūtu, un tu sev piedodoši saki – nu jau pietiks.

    KARĪNA TROPA, dziedātāja:

    «Kad strādāju par vokālo konsultanti šovā Balss maskā, Una Ulme man piedāvāja piedalīties viņas un Ievas Neļķes rīkotajā skaistuma jeb detoksa maratonā. Tā sākums bija tieši ap gavēņa laiku – mēnesi pirms Lieldienām, un es teicu jā, turklāt kopā ar mani piedalīties gribēja arī mans partneris Roberts.

    Četras nedēļas atteicāmies no ļoti daudziem pārtikas produktiem – gaļas, miltiem, piena produktiem, cukura, kafijas, alkohola un pat no sāls. Tagad atceroties pat īsti nesaprotu – ko mēs vispār ēdām? Tas bija baigais mēnesis – izbaudīju, ko nozīmē pārtikt no vārītiem griķiem vai sīpolu un kāpostu zupas bez sāls – ak manu dieniņ! Ēdām tikai dārzeņus un graudaugus, eksperimentējām ar garšvielām, atklājām arī jaunus produktus, piemēram, vegāniskos sierus. Biju domājusi, ka nespēšu atteikties no saldumiem, taču izrādījās, ka visgrūtāk ir atteikties no sāls.

    Ar pieticīgo un citādo uzturu viss vēl nebeidzās. Katru rītu cēlāmies sešos, stundu vingrojām speciālās tiešsaistes nodarbībās un tikai tad modinājām bērnu un vedām viņu uz dārziņu. Vajadzēja ļoti saņemties, bet mani uzmundrināja apziņa, ka neesmu viena, jo vingrošanai vienlaikus pieslēdzās pat pārsimt cilvēku, un tā bija ļoti forša sajūta – mūsu ir daudz. Skaistuma maratona mēnesī bija arī jāpilda dažādi uzdevumi, klausījāmies lekcijas. Tas viss prasīja daudz laika, bet bija aizraujoši.

    Ilgi ko tādu nevarētu izturēt, bet zināju, ka tas ir tikai konkrēts laiks – mēnesis, kad dzīvoju šādi. Ja būtu jāapņemas tā dzīvot visu dzīvi, nekas nesanāktu – es padotos jau pēc dažām dienām.

    Izturēt noteikti palīdzēja arī tas, ka maratonā piedalījās arī mans partneris Roberts. Ja tik skarbā atturēšanās periodā otrs turpat blakām ēstu karbonādes un kūciņas un vēl pavīpsnātu – tāpat jau tu neizturēsi, paskat, paskat, ko es drīkstu, bet tu ne –, palikt pie sava būtu grūti. Šis mēnesis mums ar Robertu bija arī ieguvums kā pārim – bijām uz viena viļņa, abi kopā domājām, darījām un viens otru atbalstījām. Roberts ik pa laikam atminas un atgādina – atceries to mēnesi…

    Mēs izturējām, un tas tiešām bija tā vērts!

    Pēc gavēšanas piedzīvoju pilnīgi citādu pavasari – jutos viegli un redzēju pasauli pavisam citām acīm. Gāju pa ielu, priecājos, ka rīti jau ir gaišāki, ka spīd saulīte un gluži fiziski sajutu, kā manī ielīst prieks. Tik laimes pilnu sajūtu nekad agrāk nebiju piedzīvojusi. Es noteikti būtu gatava šādu skaistuma maratonu atkārtot.»

    Ar citiem atteikšanās pieredzes stāstiem iepazīsties žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    • Aktuāli: Lielā Kristapa mazās pērles – mazāk pamanītās filmas, ko noteikti vērts noskatīties
    • «Situācijas, kad liekas, ka nāve elpo pakausī bijušas divreiz.» Intervija ar TV3 žurnālisti, kara reportieri Ievu Vārnu
    • «Reiz mēs noteikti uzvarēsim.» Stāsts par smagi ievainotajiem ukraiņu karavīriem Ivanu un Vladislavu, kas ārstējas rehabilitācijas centrā Vaivari
    • Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš: «Domāju, ka tagad daudziem Rietumeiropā ir atvērušās acis uz notikumiem Krievijā.»
    • Kas īsti ir CO2 pēda, un cik liela ir tavējā?
    • Sākas Lielais gavēnis! Četras dažādas atteikšanās pieredzes
    • Kādas somas vismodernākās? Šī pavasara karstākās tendences
    • Tērpu māksliniece Ieva Ādamsone. Viņa pirmā sāka izgatavot maskēšanās tīklus Ukrainas armijai un parāva līdzi veselu kustību.
    Ieva nr08/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē