• Rūtas Reinikas-Preisas enerģijas formula

    Slavenības
    Agnese Meiere
    Agnese Meiere
    21. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rūta Reinika-Preisa
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Rūta Reinika-Preisa
    Vienkāršas lietas, kas pasākumu producentei Rūtai Reinikai-Preisai dod enerģiju ikdienā.

    Nepieciešamā trīsvienība

    Katru dienu pavadu kopā ar dēliņu Ričardu. Pārsvarā esam divatā, jo vīrs strādā. Dēliņš slikti guļ, tāpēc gluži vai svēta lieta man ir ikrīta kafija. Bet īstu svētlaimi sagādā iespēja kopā ar bērnu pagulēt diendusu vai vienkārši nesteidzīgi ieiet dušā. Tādas pavisam ikdienišķas lietas, taču šobrīd man tās visas ir ekstras.

    Saldie kā aizraušanās

    Savulaik ēst gatavoju reti, un man arī ne īpaši patika. Izrādījās – gatavošana mani uzlādē! Ne vienmēr man patīk rezultāts, bet pats process gan. Izmēģinu arvien jaunas receptes. Dēla dēļ bija jāatsakās no dažiem produktiem, tad sāku eksperimentēt – saldo un kūku pagatavošanai izmantoju griķu, kukurūzas, zirņu miltus. Tagad mūsu mājās bieži ir veselīgi kēksiņi, kūkas, pankūkas.

    Ceļojumi grāmatas lappusēs

    Gluži kā saldo ēdienu baudu manas bijušās kolēģes Zanes Eniņas grāmatu Nekaunīgais pingvīns. Zane apraksta, kā ceļojusi pa Dienvidameriku, bet finālā dodas uz Antarktīdu. Šo grāmatu cenšos lasīt pēc iespējas lēnām, baudot pa mazam gabaliņam, lai man pietiek ilgākam laikam. Tā ieved mani pilnīgi citā pasaulē, kopā ar Zani izbaudu ceļojumu piedzīvojumus.

    Satikšanās ar cilvēkiem

    Man milzīgu prieku sagādā katra nejaušā satikšanās ar draugiem, paziņām. Piemēram, staigājot ar dēlu, uz ielas satiku savu grāmatvedi, norunājām aptuveni pusstundu. Šī tikšanās iedeva lādiņu un pozitīvas emocijas visai dienai.

    Divatā viesnīcas numuriņā

    Patīkamus mirkļus sagādā ikviena izraušanās no ikdienības. Šad tad abi ar vīru noīrējam numuriņu kādā Vecrīgas viesnīcā.Tā ir lieliska iespēja pabūt divatā un izbaudīt sajūtu, it kā mēs atrastos ārzemēs. Starp citu, šobrīd noīrēt viesnīcas numuriņu nav nemaz tik dārgi, īpaši pirmdienās vai otrdienās, kad cenas ir zemākas.

    Dokumentālās un kriminālfilmas

    Bieži gan nesanāk, bet pie katras izdevības cenšos noskatīties kādu filmu, parasti Netflix. Visvairāk mani interesē dokumentālās, kā arī krimiķi, kur tiek atklāti noslēpumi. Nesen noskatījos un varu ieteikt arī citiem jauku filmu Firefly Lane. Tā ir par draudzību, kas iztur laika griežus. Par draudzenēm, kuras atbalsta viena otru gan labos, gan sliktos laikos.

    Dejas ar bērniem

    Nu jau vairākus gadus man un vīra lielajiem bērniem ir tradīcija Youtube sameklēt un izpildīt Just Dance – dejas, kur tāds kā multiplikācijas filmu varonis rāda priekšā dažādas kustības, kurām jāseko līdzi un jāatkārto. Šāda atrakcija ļoti vieno ģimeni un sagādā pozitīvas emocijas, kuras šobrīd mums visiem tik ļoti vajadzīgas. Un, protams, tā ir arī kārtīga izsmiešanā un kustību prieks. Dažkārt mums piebiedrojas arī mans brālis Lauris, tad izdejošanās ir vēl jautrāka.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē