• Rūta Dvinska: Nu jau tā ir sava veida atkarība – reizi nedēļā pārvarēt sevi

    Veselīgs dzīvesveids
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rūta Dvinska
    Foto: No privātā arhīva
    Rūta Dvinska
    «Kad iznāku no ūdens, manī ir pārliecība: nav nekā tāda, ko es nevarētu izdarīt. Parādiet un dodiet man vēl kādas grūtības, un es tikšu galā,» saka TV personība un šova «Dejo ar zvaigzni» dalībniece Rūta Dvinska.

    «Ja kāds man agrāk jautātu, ko es domāju par peldēšanu ziemā, atbildētu, ka tie ir pilnīgi dulli cilvēki – es viņus nesaprotu,» smejas Rūta. Viņas pašas rekords reiz bijis mīnuss 22 grādi.

    Pirmoreiz Rūta ielīda ūdenī kādā rudens dienā, kad filmēja sižetu «Māmiņu klubam» par to, cik forši ir darīt kaut ko līdz šim neizmēģinātu. «Būtu pārāk skaļi teikt, ka pirmā pelde mainīja manu dzīvi, bet tā mani ietekmēja patiešām spilgti,» viņa atminas. Šis izaicinājums sakritis ar brīdi, kad Rūtai neklājās viegli: gribējās daudz varēt un paspēt, bet mājās auga divi mazi bērni, un tolaik trīsgadniekam bija lielākais niķu periods.

    «Sapratu, ka man sevī ir jāatrod spēks, tāpēc peldēšanu uztvēru kā izaicinājumu – ka varu tikt galā ar to, kas šķiet neiespējams. Peldēšana ziemā man ir stāsts pašai par sevi: kā un ko varu ar sevi sarunāt, kā spēju kontrolēt prātu un stresa līmeni.»

    Viņa neieskrien ūdenī uz pāris sekundēm, lai tūliņ pat steigtos ārā, bet paliek tajā vairākas minūtes (rudenī pat piecas, ziemā – mazāk). «Nemitīgi trenēju savas spējas un sarunājos ar sevi: Rūta, tu vari! Tu vari!

    Pēc tam man ir sajūta, ka nav nekā tāda, ko es nevarētu izdarīt. Es varu visu!

    Nu jau tā ir sava veida atkarība: reizi nedēļā pārvarēt sevi tā, kā nekas cits dzīvē neliek ar sevi strādāt,» saka TV personība.

    Rūta peldēt brauc uz Kaļķugravu Stīveros, Allažu pusē; tur ir daudz ziemas peldētāju. Izteikti lielākā daļa ir sievietes, vīriešu esot pavisam maz.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē