• Rita Lasmane par intīmās tuvības nozīmi: Vibratoram nevarēsi pastāstīt, kā tu viņu mīli

    Intervijas
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    17. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rita Lasmane
    Foto: Ieva Andersone
    Rita Lasmane
    «Ir jābrauc seksa brīvdienās, bet to es maļu jau desmit gadu,» atklāj seksa eksperte Rita Lasmane.

    – Jūs viena no pirmajām Latvijā neierasti atklāti runājāt par seksu. Esat papētījusi, ko seksa industrija piedāvā šodien?
    – Sortiments izskatās visai nemainīgs, mainās vien materiāli. Tās pašas vešiņas, vibratori, ziedes, tikai tagad viss citādi salikts un noformēts. Es vairāk iesaku savu seksuālo dzīvi uzlabot, padomājot par to, kas notiek divu cilvēku attiecībās. Apšaubu, ka to pašu var panākt, aizejot uz seksa preču veikalu. Pirms dažiem gadiem mani uzaicināja festivālā Lampa diskutēt par nākotnes seksu. Tur bija viens puisis, kas ar putām uz lūpām stāstīja par seksa lellēm – kādas būs tehnoloģijas un tā.

    Nevaru iedomāties, ka nākotnē sekss varētu kaut kā īpaši mainīties – ka būs tikai virtuālais sekss un lelles.

    Diskusijā jautāju: pēc kā tā lelle smaržos, jo mūs var pievilkt tikai dabīgie feromoni? Nekad nebūs tā, ka saliesies ar smaržām un visi kritīs gar zemi štāpeļiem! Cilvēkam var būt stipri lielas problēmas, ja viņš savu seksualitāti realizē tikai caur surogātiem. Jā, vari paspēlēties, bet vajadzīga enerģijas apmaiņa starp cilvēkiem. Sekss ir arī komunikācija ar cilvēku. Vibratoram nevarēsi pastāstīt, kā tu viņu mīli.

    – Vai savā vīrā var iemīlēties no jauna?
    – Protams! Visātrāk tas notiek, ieraugot viņu kādā jaunā, pirms tam nepieredzētā situācijā. Tas nav tā, ka apgriezīsies par 360 grādiem šajā pašā istabā un pēkšņi ieraudzīsi «Vai, kas tu tāds esi!» un iemīlēsies. Tā nenotiek. Jo vairāk attīstīta sabiedrība, jo kvalitatīvākas attiecības. Mūsu vecmāmiņas ar mūsu vectēviem, lai kādi viņi bija, turpināja dzīvot kopā, jo kur tu liksies – vīrietis bija ģimenes apgādnieks. Mūsdienās sievietes lielākoties ir finansiāli neatkarīgas, un, ja sieviete sāk domāt par šķiršanos, vīrietim ir jāiespringst. Lai attiecības attīstītos, vajadzīgi kopīgi projekti – kopīga augšana. 

    – Kopīgais projekts var būt bērni?
    – Ir jābūt vēl kaut kam. Audzināt bērnus nav viegli. To var salīdzināt ar darbu galerās – senos kuģos ar airu rindu. Nez vai galeru airētāji mīlēja cits citu… Ne velti ir pāri, kas izšķiras tad, kad bērni izauguši, jo viņus vairs nekas netur kopā. Pārim ir jāļauj sev atpūsties – darīt to, kas abiem ļoti patīk, jo tas visciešāk notur kopā un ļauj līdzvērtīgi attīstīties. 

    Visu interviju lasi portālā Santa+ vai žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē