• Rīt pie Dānijas Ģenerālprokuratūras notiks protests pret Misānes izdošanu Dienvidāfrikai

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rīt, 2020. gada 11. februārī, plkst. 12.00 pēc vietējā laika pie Dānijas Karalistes Ģenerālprokuratūras (Frederiksholms Kanal 16, 1220 København K, Kopenhāgena, Dānija) notiks protests pret šobrīd Dānijā apcietinātās divu bērnu mātes Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai tikai divas dienas pirms Dānijas apgabaltiesā paredzēts pieņemt lēmumu par sievietes iespējamo atbrīvošanu. Protesta dalībnieki pieprasīs nodrošināt K. Misānes klātbūtni un iespēju sevi aizstāvēt gaidāmajā tiesā 14. februārī.

    Dānijas prokuratūra ir informējusi Misānes pārstāvjus, ka sievieti plānots izdot Dienvidāfrikai 12. februārī, kur viņai draud 15 gadu cietumsods par savu bērnu glābšanu no civilvīra vardarbības. Kā iepriekš norādīja K. Misānes māsa Mārīte Batraka, sievietes izdošana Dienvidāfrikai tikai 48 stundas pirms tiesas sēdes ir spļāviens sejā gan Kristīnei, gan Latvijai, skaidri parādot, ka Dānijas ģenerālprokuratūras skatījumā Latvijas valsts iedzīvotāji nav Eiropas Savienības pilsoņi, kuru tiesības jāaizsargā.

    Tāpēc, lai paustu savu attieksmi pret Dānijas nevēlēšanos sadarboties ar Latviju, kā arī Dānijas prokuratūras šokējošo rīcību, liedzot K. Misānei piedalīties tiesas sēdē 14. februārī, kurā plānots lemt par to, vai sievieti atbrīvot un viņa sev pienākošos sodu jau ir izcietusi, rīt ikviens ir aicināts piedalīties protestā pie Dānijas Karalistes Ģenerālprokuratūras.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē