• Rīgai jauna dome - Vēlēšanu komisija apstiprina ārkārtas vēlēšanu rezultātus

    Rīgas dome
    Ziņu aģentūra LETA
    18. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisija šodien nolēma apstiprināt domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus, pēc tam, kad ceturtdien kopējiem rezultātiem tika pieskaitītas iepriekš par nederīgām atzītās balsis no trīs vēlēšanu iecirkņiem.

    Rīgas domes vēlēšanas norisinājās šā gada 29.augustā. Pēc tam, kad tika konstatētas problēmas ar korektu vēlēšanu aplokšņu apzīmogošanu trijos iecirkņos, četri politiskie spēki pārsūdzēja vēlēšanu rezultātus.

    Ceturtdien Rīgas Kongresu namā, pamatojoties uz Administratīvās apgabaltiesas spriedumiem, notika iepriekš par nederīgajām atzītajās aploksnēs ievietoto biļetenu balsu pieskaitīšana. Trijos iecirkņos neapzīmogotajās un nekorekti apzīmogotajās vēlēšanu aploksnēs ievietoto biļetenu pieskaitīšana vēlēšanu rezultātiem gan neietekmēja jaunievēlētās Rīgas domes provizorisko sastāvu.

    Līdz ar to pēc 661 iepriekš par nederīgu atzītas vēlēšanu aploksnes atvēršanas un tajās esošo biļetenu saskaitīšanas nav mainījies ne partiju iegūto mandātu sadalījums Rīgas domē, ne arī pašvaldībā ievēlētie deputāti, vien dažiem sarakstiem iegūtais vēlētāju atbalsts pamainījies par kādu procentpunkta simtdaļu.

    Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie (APP) apvienotais saraksts, kuram seko Saskaņa un Jaunā vienotība.

    Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, Saskaņa iegūs 12 domnieku krēslus, Jaunā vienotība - desmit, Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts – septiņus, Gods kalpot Rīgai piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija – katra pa četrām deputātu vietām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē