• Rīgā notiks Pasaules mūzikas festivāls PORTA 20

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: publicitātes
    Sestdien, 24. oktobrī Pasaules mūzikas festivāla PORTA ietvaros notiks vienīgais šī gada festivāla koncerts, kā arī vērtīgas viesmākslinieku meistarklases un videolekcijas.

    Pavisam nelielam cilvēku skaitam PORTA’20 koncertu būs iespēja baudīt klātienē, Latvijā, Rīgā, Mūzikas nama Daile mājīgajā koncertzālē, 24. oktobrī, plkst. 18.00. Šis koncerts solās būt izcilas mūzikas, nebeidzama prieka un teiksmainu skanisko stāstu pilns. 

    Pasaules mūzikas festivāls PORTA turpina veidot skaņusaites un vairot laimes sajūtu, dzīvojot vienotā pasaules mūzikas telpā.

    Kā jau Portā ierasts, viesmāksliniekiem līdzās skanēs Latvijas balsis un instrumenti. Igaunijas kulta duets PUULUUP veidos neaizmirstamu skaņusaiti ar dziedātāju, flautas spēles virtuozi Sniedzi Prauliņu, savukārt talanta un patiesas cilvēcības bagātie mūziķi brāļi Petrauski – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis performēs kopā ar Somijas multiinstrumentālisti Maiju Kauhanen.

    Tie, kuriem nav iespējas koncerta burvību izbaudīt klātienē, laipni lūgti  pasākumam pieslēgties tiešraidē Pasaules mūzikas festivāla PORTA FaceBook lapā vai PORTA māja.

    Arī festivāla PORTA meistarklases šogad notiks tiešsaistē.

    23. okrobrī, plkst. 12.00 – 13.00 tiešsaistē būs iespējams piedalīties somu kanteles spēles virtuozes Maijas Kauhanen meistarklasē. Meistarklases laikā Maija demonstrēs iespējas un paņēmienus, kā radīt akustiskus efektus instrumenta spēlē ar koka gabaliņu, vijoles lociņu, metāla ķēdēm un pat alumīnija foliju. Mūziķe arī mācīs kā spēlēt un trenēt poliritmus apvienojot kanteles spēli, sitaminstrumentus, rokas un kājas, tā veidojot dažādas neparastas un unikālas spēles tehnikas.

    Savukārt, 23. oktobrī, plkst. 13.30 – 14.30 visi interesenti laipni aicināti pieslēgties igauņu mūziķu stāstam par seno mūzikas instrumentu thalapartu. Talharpa ir ar lociņu spēlējams liras tipa stīgu mūzikas instruments, kas bijis plaši izplatīts agrajos viduslaikos Ziemeļeiropā un spēlēts Igaunijas rietumu salās līdz pat 20.gadsimta sākumam. Muzikālās apvienības Puuluup dalībieki Marko un Ramo sniegs ieskatu šī mūzikas instrumenta vēsturē, tā spēles tehnikā un iepazīstinās ar pāris tradicionālām talharpas dziesmām, kā arī to mūsidenu variācijām. 

    Mīlestībā uz pasaules mūziku un rūpēs par saviem klausītājiem Pasaules mūzikas festivāla PORTA komanda.

    Biļetes uz koncertu: www.bilesuparadize.lv

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē